maanantai 26. syyskuuta 2011

Tunkeutumista ja loppukauden plääni


Maanantai-ilta ja ensimmäiset sateettomat rauniotreenit naismuistiin. Teemana oli tunkeutuminen ja jotakuinkin kaikki koirakot tekivät liki samanlaisen treenin. Ensin tunkeuduttiin alataloon alhaalta keskeltä pullopussin yli ja sitten oviaukko tukittiin ja koiran piti etsiä reitti talon päästä. Sitten siirryttiin ylätalon kettistelineiden puoleiseen päähän ja vastaava homma, tosin tukkeen yli piti kiivetä.


Rhoo teki mainiosti hommia sille aika vaativan tehtävän kanssa. Tuin sitä omalla liikkeelläni että se löysi reitin maalihengen luo kun ensiksi käytetty reitti oli tukittu, mutta näppärästi se sinne sukelsi. Ylätalolla se totesi että dorkat kiipeää ja etsi näppärästi rhoonmentävän kolon talon nurkalta. Kolmannella yrittämällä kouluttajan tukittua reiän se kiersi taloa etsien reittiä suht pitkään, mutta meni lopulta kiipeämällä romukasan yli kun sitä oikein rohkaistiin. Pieneläimellä tuntui olevan mukavaa, eikä pimeyskään haitannut yhtään.


Loppuun käytiin läpi tavoitteita loppukauden neljälle treenikerralle ja kerrattiin, mitä jo osataan, mitä harjoitellaan ja mitä ei vielä edes harjoitella. itselleni myönsin osaamiseksi ea-taidot ja ryhmässä toimimisen ja harjoittelun kohteiksi melkeinpä kaiken muun. No, osaan minä suunnistamisen perustaidotkin, mutta pimeässä en kyllä luottaisi osaamiseeni. Rhoo on varsin alustavarma ja kettis sujuu näppärästi, tosin L-putkea ja laatikkotelinettä voisi vielä varmennella. Maalimiesmotivaatio on myös alkanut muotoutua toivotunlaiseksi. Loppukauden ajattelin tehdä sen kanssa erilaisia piilotyyppejä sopivan helppoina harjoituksina niin, että kullekin piilolle tulee toistoa saman treenikerran aikana. Ensi kerraksi sovimme aiheeksi ylhäältä tulevat hajut. Hallinta jätetään tällä kaudella kokonaan pois raunioilta, samoin ilmaisu. Haukkukoon purkkia kotona tai aksatreenien ohessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti