torstai 1. syyskuuta 2011

Nopsaa aksaa Kivikossa


Aivan tolkuttomassa kaatosateessa pakattiin puolison kanssa koko perhe autoon ja ajeltiin (onneksi sateettomalle) Kivikon kentälle torstaitreeneihin. Treenejä oli viidelle treenaajalle kaksi: vauhtiympyrä, joka sisälsi keinun, renkaan ja pujottelun sekä putken ja kahden riman aidan, sekä toisena treeninä puomilta alkava ja sinne päättyvä kiemurasyherö, jossa oli mukana myös pituus.


Rhoo malttoi keskittyä varsin hyvin ja virittelin sen tekemiseen ennen jokaista vuoroamme vetoleikillä. Se piti hyvin otteen ja oli innolla mukana - tosin innostin vielä lisää nostelemalla lelua ja hihkumalla, jos ote herpaantui. Myös nopea tarttuminen kuonoon säpäköitti leikkiä. Vauhtiympyrän keinulla Rhoo teki saman kuin viime aikoina keinua treenatessa joka kerta: ensimmäisellä kierroksella komea lentokeinu ja sen jälkeen välttelyä ja hiipimistä esteellä kun suoritusta edellytettiin. Pujottelu meni hienosti jopa putkesta otetulla vauhdilla, mutta toisella kerralla Rhoota lakkasi huvittamasta ja se plopsahti pois pari väliä ennen loppua. Koulutusohjaaja sanoi, että sillä meni askeleet sekaisin eikä se osannut korjata. Lopulta sain sen kepeiltä palkattua ja tämä treeni jäi siihen. Teimme vielä toisen kierroksen, koska kaikilla koirakoilla oli tällä vauhtiradalla omat haasteemme. Meidän toinen suorituksemme oli varsin samanlainen kuin ensimmäinen.


Toisena treeninä oli ohjaussyherö, joka alkoi ja päättyi puomille ja sisälsi yhtenä esteenä pituuden. Pituuden opettaminen on vähän jäänyt paitsioon, mutta reippaasti Rhoo sen hyppäsi. Muutenkin Rhoo oli kivasti kuulolla, vaikka se ensimmäisen kerran pituuden hypättyään pitikin hätyyttää pois aidalta, kun suoraan laskeutumisen kohdalla odotteli kiinnostava treenikaveri koirineen. Keinun vaikeus näkyi selvästi Rhoon puomisuorituksessa: nousu oli vaikeaa ryömimistä ja kun puomi ei kallistunutkaan, suoritus muuttui normaaliin vauhtiin. Näitä on tehtävä lisää.


Ennen agitreeneihin lähtemistä teimme eteisessä sheippausta molempien koirien kanssa. Pii kiersi kattilaa, jonka päällä oli targetti. Tarkoituksena on pian häivyttää kattila ja siirtyä targetin kautta senkin häivyttämiseen. Rhoo tuotti ääntä ja session lopuksi se jo reippaasti ja itsevarmasti kaatoi kaksi tyhjää kaljatölkkiä laminaattilattialla. Hyvä homma!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti