torstai 8. syyskuuta 2011

Mental note to self


Taisi mennä Rhoon keinusuoritus melkoisesti takapakkia, kun tulin antaneeksi puutteelliset ohjeet koulutusohjaajalle. Ruokaa keinusta-projekti sai Rhoon keinusuoritukseen rohkeutta ja vauhtia, mutta se meni sen siliän tien tämänpäiväisellä radalla. Pyysin koulutusohjaajaa poistamaan palkan jos Rhoo yrittää kupille ilman suoritusta, mutta unohdin sanoa, että Rhoo pelkää kontaktin päädyssä hengailevia ihmisiä. Syy pelkoon on se, että taannoin kaverin käsi osui kerran Rhoon nenään kun hän oli peittämässä palkkaa puomilla. Sen jälkeen on avustajan kannattanut olla parin metrin päässä targetista/kupista että Rhoo pystyy suorittamaan. Kai tuonkin voisi korjata, mutta en ole viitsinyt - on riittänyt, että asian tiedostaa.


No, nyt Rhoo teki mainiota rataa keinulle asti. Radalla oli 12 kepin pujottelu, jonka suorittamiseen Rhoolla meni videolta mitattuna alle neljä sekuntia (hyvähyvä!), ja lähetys mustaan putkeen umpikulmasta (meni sukkana sisään ja suoristi U-mutkaa mennessään). Ohjauksen mukana kääntyminen sujui ok (eli koira kääntyi), mutta laaaaajalla kaarella. Koottu hyppääminen pitänee ottaa  työn alle mahdollisimman pian. Keinulla Rhoo kävi ensin tsekkaamassa palkan ja palasi sitten luokseni. Sillä välin koulutusohjaaja oli päättänyt auttaa suoritusta ottamalla vastaan keinun yläpäätä, eikä Rhoo suostunutkaan menemään koko keinulle. Pienen säädön jälkeen laitoin Rhoolle hihnan kaulaan ja se keinu mentiin sitten reilulla kädellä avustettuna, paitsi etten silloinkaan tajunnut komentaa koulutusohjaajaa kauemmaksi. Jos olisi ollut itsellä aivot messissä, olisi Rhoo varmaan mennyt keinun ihan itsekin. "Hyvä" minä.


Lopuksi tehtiin jokunen toisto keinua molempien hurttien kanssa. Pii sai iltapalansa keinulta ja Rhoo kissanruokaa palkaksi koettelemuksistaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti