sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Espy-leiri


Pii jäi puolison kanssa kotiin viettämään miehistä viikonloppua ja minä matkustin lauantai-aamuna Rhoon ja kavereidemme Petran ja Lumon kanssa Vahermaan Espyn leirille. Teemana oli haku, jota treenattiin kahden päivän ajan muutaman koirakon ryhmissä. Laji on meille varsin uusi, mutta onneksi ryhmässä oli konkareiden lisäksi myös yksi toinen kokemattomampi koirakko.


Sää oli muuten mainio, lämmin pouta, mutta molempina päivinä varsin tuuleton. Tuuliavuista ei siis ollut mihinkään, joten aloitimme noviisikoirien työstämisen näköavulla. Rhoo tajusi heti homman nimen, mutta vanha peikkomme epävarmuus iski Pieneläimeen sen edetessä maalinaisena toiminutta Inaria kohti. En tiedä, mikä oli tällä kertaa homman nimi, mutta fiksun kouluttajamme Mikan ehdotuksesta keskityimme lopun päivää lauantaina siihen, että Rhoo saadaan rentoutumaan ja menemään luottavaisesti maalimiehelle. Umpihelppoja onnistumisia siis ja päälle hyvä palkkaus. Rhoo myös hengasi syömässä muiden käsistä palautteen ajan ja sunnuntaina vielä tallasi kanssamme seuraavan päivän maaston.


Sunnuntaina Rhoo oli jo halukkaampi kerjäämään karkkia muilta kuin kuuntelemaan minun juttujani, joten suunnitelma onnistui mainiosti. Pääsimmekin treenaamaan jo vähän varsinaista etsintääkin mielikuva-avusteisesti: Rhoo sai nähdä maalimiehen metsässä, jonka jälkeen tein sen kanssa pikku kunniakierroksen, jonka aikana maalimies piiloutui syvemmälle samaan suuntaan. Kaikki muut ukot nousivat vaivatta, paitsi yksi tuulen kannalta hankalasti asemoitunut maalihenki. Rhoo työsti kyllä hajua ansiokkaasti, mutta eihän sillä ole vielä metsästä kokemusta hajujen liikkumisesta, joten se jäi pyörimään rinteen alle, mihin hajukin jäi. Maalihenki oli jokusen metrin päässä rinteessä piilossa. Omaa liikettäni apuna käyttäen saimme Mellunkin sitten nostettua.


Kaikkinensa kouluttaja-Mika ei pitänyt Rhoon alkua hakuhommissa ollenkaan hullumpana. Pieni epävarmuus ei kuulemma ole suuren suuri murhe, jos siihen ymmärtää puuttua ja työstää sitä tilanteen vaatimalla tavalla. Hän ennusti, että jos jaksamme työskennellä systemaattisesti, olisi Rhoo loppukoekunnossa kahden kokonaisen kauden treenin jälkeen. Katsotaan, mitä tulevaisuus tuo tullessaan ja saammeko ensi kaudeksi hakutreenipaikan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti