tiistai 13. syyskuuta 2011

Keinut ja kepit


Kaveri suostui seuraksi, joten pakkasin myöhäillasta koirat autoon ja menimme Hakkilan hallille ruokkimaan koirat esteille. Kaveri vahti kuppia ja minä ohjasin koiria keinun ja keppien merkeissä. Pii alkaa olla jo turhankin innoissaan keinusta, koska se ei meinannut malttaa tulla ohjauksen mukana jokusta estettä ennen keinulle (ja palkalle pääsyä). Pari kertaa varastettuaan ja ilman palkkaa jäätyään se tajusi homman nimen, mutta vauhtia ja aivottomuutta oli silti aavistuksen turhan paljon. Nopeuden saisi säilyttää, mutta ajattelukyky olisi myös suotavaa pitää mukana! Jatkossa Piille pitää alkaa siirtää palkkaa jo pois keinulta. Jos saan avustajan treeneihin niin kuppia voisi pitää milloin missäkin (tai jossain keskellä rataa pois tieltä) ja vapauttaa Piitä palkalle vaihtelevissa kohdissa treenin aikana. Keinun hitaus tai pelottavuus tuskin nousevat enää kovin helposti pintaan, jos mitään ihmeellistä säikähdystä ei enää pääse sattumaan - liukkaan lattian ja painottamattoman keinun suhteen olen ainakin läksyni oppinut!


Rhoo oli tällä kertaa harkitsevaisella, mutta varsin hitaalla tuulella. Palkan pois ottaminen on sille Raskas Asia (ja pelottavakin, jos avustaja on liian räväkkä liikkeissään), joten R kävi epävarmaksi ja sitä myötä hitaaksi. Tein sen kanssa keppejä putkesta vauhtia ottaen ja huomasin, että sillä penteleellä on tosiaan nyt taipumusta fuskata yksi tai kaksi viimeistä väliä. Kädestä ohjaten se menee nekin, mutta muuten se pyrkii oikomaan. Arvelin että keppien päässä ollut palkka olisi liian suuri houkutin, joten kuppi meni Mirkan selän taakse joksikin aikaa. Tästä ei ollut mainittavaa hyötyä, kuten ei ollut ohjauspuolen vaihtamisestakaan. Lintsaaminen ei myöskään ollut omaa huonoa ohjaamistani, sillä Mirkan mielestä en jättänyt ohjaamista kesken tai muuten elehtinyt koiralle että jes nyt se loppuu.


Piille kuppipalkka säpäköitti pujottelua noin 200%, en muista koskaan nähneeni sen pujottelevan sillä intensiteetillä. Selvästi seuraava kupistapalkkaamiseste sille tulee olemaan pujottelu, ehkä jopa 6 tai 8 kepin sarjoilla tehtynä. Rhoo-poloinen puolestaan saa jatkossa pujotella ylipitkää sarjaa (mutta mahtipalkalla!), että se normaali 12 alkaisi tuntua lyhyemmältä. Piille keppien hakeminen suoraan sisään tullessa on ihan pala kakkua, joten sen treeniin voisi tuoda mukaan vaikeampia kulmia ja edeltävästi jokusta muuta estettä, kuten teimme tänään keinulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti