sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Valoa allergiatunnelin päässä


Olen vihdoinkin löytänyt Piille sopivan nappulamerkin. Golden Eagle Hypoallergenic Duck and Potato ei provosoi sille edelleenkään usean pussillisen jälkeen oireita, joten pystyin lopultakin tekemään vähän ristiintaulukointia sen suhteen, mitkä ruoka-aineet saattavat olla allergisten oireiden takana. Ruokia, joiden tiedän sille käyvän on yksittäisten ainesosien lisäksi nyt NEU Vogel ja Vogel-peruna sekä yllämainittu Golden Eagle (2kg pusseista). Ruokia, joista se on saanut varmasti oireita, ovat Orijen Adult, Acana Sport and Agility, Acana Lamb and Apple, Canidae ALS Grain Free, Hau Hau Kana-Riisi ja Golden Eagle Duck and Oatmeal. Lisäksi Pedigree-makkarat provosoivat oireet, mutta Pedigree kieltäytyi tuotesalaisuuteen vedoten antamasta minulle tuoteselostetta, vaikka sitä kahteen kertaan kysyin. Olemme testanneet muitakin ruokia, mutta nämä muistin tähän hätään ulkoa. 


Ristiintaulukoimisen tuloksena epäilyttäviltä ainesosilta vaikuttavat kala, lammas ja maissi. Nämä itse asiassa sopivat erinomaisesti oirekuvaan - lampaan luita koirani eivät ole aikoihin saaneet, koska Pii oksentelee niitä syötyään poikkeuksetta. Piin tassut ovat rikki yleensä aina mökillä ruokavaliosta riippumatta, mutta ylävirran mökkinaapuri on ammattikalastaja, joten koirat lähes aina löytävät rannasta kalanperkeitä syödäkseen. Maissia käytetään viljana useissa huonolaatuisemmissa ruuissa ja herkkupaloissa, joista olen huomannut Piin oireilevan.


Olen hyvin helpottunut sekä siitä, että Piille löytyi sopiva nappula, että siitä, että sain jo vähän osviittaa oireiden aiheuttajista. Toki tämän kaiken olisi voinut saada selville jo aiemmin, mikäli Pedigree olisi ollut yhteistyökykyinen. On aivan toivotonta yrittää poissulkea allergeenia, jos saatavilla oleva tuoteseloste on "Viljoja, kasviperäisiä aineita, eläinperäisiä aineita, öljyjä, mineraaleja". Että HV sullekin, Mars Company.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti