torstai 12. toukokuuta 2011

Kesän ensimmäinen vakiovuoro


Melkein unohdin, että kesäkauden vakiovuoromme alkaa tällä viikolla! Suuntasimme kuitenkin koirien kanssa hallille pitkän kimppalenkin kautta iltamyöhällä. En ollut ehtinyt orientoitua treenin suunnitteluun, joten ajattelin huterasti että tehdään sitten keppejä ja vaikka CR Exercise Sourcebookista joku helppo juttu. No, "pikku treenit" kestivät tunnin kahdella koiralla...


Rhoo on saamassa kiinni pujottelun syvimmästä ajatuksesta. Nyt se pitäisi vain hyvin nopsaan vieroittaa käsiavuista, sillä en ehdi huiskia niin nopean särmikkäästi kuin Rhoo pujottelee. Näin ollen 6-8 keppiä menee oivallisesti, mutta 12 kohdalla pakka hajoaa. Ehkä palaamme ohjuriavustukseen vielä hetkeksi kun apuja häivytetään. Suureksi ilokseni Rhoolla oli kova draivi kepeillä, se pujotteli ja haukkui mennessään ja näytti tykkäävän. Juuri siltä sen pitää näyttääkin!


Romppaisen tekemisen intoa lisäsi kaksi asiaa: se sai olla seinässä kiinni ja katsoa, kun treenasin ensin Piin kanssa. Toisena tsemppaajana oli Clean Runilta vihdoin saapunut lelutilaus, joka sisälsi pesukarhunhännän hihnan päässä. Se oli Rhoon mielestä mahdollisesti paras juttu ikinä ja sillä leikkiminen lisäsi hienosti sekä draivia että palkkautuvuutta.


Piin kanssa treeni oli lähinnä vanhan kertausta. Sen pujottelu on edelleen rikki itsenäisyyden osalta ja se epäröi puomia jonkin verran. Koitimme keinuakin kahdesti, mutta se vaatii Piin kanssa ehdottomasti jonkun avustajan tällä hetkellä. CR:n harkka oli Piille helppo, hyppyjä ja putkierottelua. Rhoolle CR-harjoitus osoittautui luulemaani vaikeammaksi. Se ei ymmärtänyt kutsua kahden 90o kulmassaolevan aidan yli kun olin esteiden takana ja kylki koiraan päin tarkoituksenani jatkaa siitä pakkovalssilla putkeen. Tätä sitten työstettiin ja edistystä tapahtui mukavasti.


Eilen tehtiin Rhoon kanssa varsin mitäänsanomattomat Kompassi-treenit. Koutsi oli sairaana, joten treenasimme keskenämme pientä radanpätkää. Radalla oli keinu ja olimme assistentteina keinulla toinen toistemme koirille. En edelleenkään tykkää tehdä Kompassin keinua sen ollessa painottamaton ja liukkaalla muovilattialla, mutta avustajan kanssa homma meni ihan ok.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti