tiistai 24. toukokuuta 2011

Seuraamista pt I


Kytkettynä seuraamista harjoiteltiin ennen lenkkiä Luukin pienellä parkkiksella. Häiriönä oli kova tuuli ja etäämpää kuulunut koiran haukku. Lisäksi parkkiksen ohi kulki jokunen lenkkeilijä.


Grippiliinatemppu ehkäisee tehokkaasti sekä Piin poikittamista että Rhoon nuuskuttelua, mikä on mainiota. Vähemmän mainiota on molempien koirien selvä kuormittuminen asetelmasta, mikä vähentää tarjottua kontaktia ja näin ollen mahdollisuutta palkata siitä. Myös palkkaamisen mekaniikka on itselläni vähän hukassa. Tarvitsisin yhden ylimääräisen käden kun vasen pitelee liinaa. Jos namin kaivaa oikealla kädellä, Pii poikittaa ja Rhoo tavoittelee namikättä. Vasemmassa nami jo valmiiksi tuottaa komeaa namin seuraamista ja nyrkin pureskelua (Rhoo) ja namin kaivaminen vasurillakin hajottaa pakkaa ikävästi. Lähden varmaan merkkaamaan oikean suorituksen naksulla ja yritän sitten palkata oikeaan asentoon, mutta en välitä jos homma lipsuu namia kaivaessa.


Vahvistetiheyttä pitää saada paremmaksi, erityisesti Rhoolle. Pii alkaa tarjota jo useamman askelen kontaktia, kunhan muistan pitää liinan kyllin löyhällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti