tiistai 15. marraskuuta 2011

Motivointikeinuilua


Rhoon kanssa päästiin taas Vapun motska-agikoulutukseen. Pyysin teemaksi keinun ja kepit, lisäksi tehtiin putki-rengas-putki-yhdistelmää (saattaa kuulemma olla vaikea) ja loppuun rallisuoraa.


Keinusta aloitettiin ja kas! löytyi syy siihen, miksi kaksissa viime kisoissamme homma on tyssännyt keinulle. Rhoota ahdisti taas kerran ihan pienen pienikin bang gamen kolautus ja sitä epäilytti tulla keinun lähelle, kun Vappu heilutteli sitä vähäsen antamatta sen pudota. Ihan ensimmäinen Rhoon keinusuoritus oli upea, mutta kun se ehti ajatella homman kauheutta, suoritus hiipui. Ohjeeksi tuli leikittää Rhoota kun joku liikuttaa keinua, luoksetuloja lelupalkalla liikkuvan keinun ohi, leikkiä keinun kolistessa, bang gamea lelupalkalla siten, ettei itse ole koskaan kahta kertaa samassa paikassa (eli koko ajan vaikeuttaen). Kaikkinensa ruokapalkkaa kannattaisi välttää, koska Rhoolla se laskee kierroksia ja antaa enemmän aikaa miettiä. Näin ne ovat erilaisia, Piillä homma menee toisinpäin!


Putki-rengas-putki ei tuottanut mitään ongelmaa, kuten en ajatellutkaan. Rhoo haki joka kerta renkaan hienosti kovassakin vauhdissa ja sinkosi innoissaan seuraavaan putkeen. Kepit oli asetettu kuuden pätkissä 90o kulmaan, jonka päässä oli putki. Yritin takaisinketjuttaa pätkiä ja Rhoo tekikin putkea lähinnä olevat sarjat mainiosti, mutta sitten vire ja keskittyminen putosivat, eikä hommasta tullut enää mitään. Helpotettiin harjoitusta, kunnes onnistui (Rhoo istutettiin ekan välin viereen, oma rintamasuuntani osoitti 2. keppiä kohti ja sitten omalla liikkeelläni autoin pujottelun alkuun). Vappu kehotti tekemään lyhyitä keppisarjoja vaikka neliön muodossa ja palkkaamaan joka välissä. Itsenäisempää työskentelyä pitäisi myös alkaa rakentaa, mistä olenkin aivan samaa mieltä. Rhoo kokee auttamisyritykseni painostavana vähintään yhtä usein kuin niistä on hyötyä.


Loppuun rallattiin vielä kolmen aidan, kahden putken ja renkaan vauhtisuora. Kivaa! sanoi Rhoo ja juoksi kovaa. Olen minä nähnyt sen kovempaakin menevän, eikä se tosiaan antanut tänään parastaan. Sillä oli ihan mukavaa, mutta alustan hajut ja ilmastoinnin napsahdukset olivat taas turhan jänniä, vaikka paikka oli tuttu. Vaan eipä voi syyttää koiraa, itselläkin oli huono päivä enkä ollut aivan satasella mukana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti