torstai 17. marraskuuta 2011

Aksaa ja haukkua


Päivän koiraosuus alkoi vapaavuorolla Hakkilassa. Molemmat koirat tekivät Vapun ohjeistamaa "pujottelulaatikkoa" (6 keppiä kullakin sivulla, yksi sivu neliöstä avoin). Takaisinketjutin pätkät molempiin suuntiin ja sekä ulko- että sisäpuolelta ohjaten. Piillä oli kuppitargetti, joka toikin kummasti lisää vauhtia. Rhoon tekemistä kuppi jälleen vain haittasi, joten sille nakinpala lensi tai tuli kädestä. Odotetusti harjoitus oli Rhoolle vaikeampi, mutta varsin hyvin sekin teki. Tätä tehdään toistekin - mukava tapa saada keppikulmia treenattua korkealla vahvistetiheydellä.


Piin kanssa yritin tehdä putki/A-erottelua pelkällä sanallisella vihjeellä ja huomasin, ettei se ymmärtänyt yhtään mitään. Tähän täytyy palata. Rhoo teki jokusen A:n kontaktitreeninä. Saatiin monta hyvää toistoa niin, että olin eri etäisyyksillä alakontaktista. Useamman metrin päässä edessä olemistani Rhoo ei kestänyt edes targetin kanssa, mutta lähempänä estettä ja kauempana sivulla homma meni mainiosti, jokusen kerran targetittakin. Loppuun Pii teki vielä vauhtiputkia ruokakuppipalkalla (edelleen vähän hölkyttelymeininkiä...) ja Rhoon kanssa jauhettiin eilisissä treeneissä epäonnistunutta jaakotusta putkelta aidalle. Rhoo kesti hyvin monen monta toistoa samaa asiaa ja homma saatiin toimimaan varsin mukavasti.


Agin jälkeen käytiin vielä lomittamassa Espyn peruskurssin poisjääneitä. Rhoo haukkui parkkipaikalla maalimiestä kolme kierrosta. Kahdella ensimmäisellä kerralla purkki oli esillä ja sitten piilossa. Ääntä lähti mainiosti vaikka palkka olikin poissa näkyvistä ja viimeinen maalimies oli Rhoolle vieraampi. Harjoiteltiin vahingossa myös hallintaa, kun pyysin Rhoon harjoitusten välillä luokseni ja summittaiseen perusasentoon. Rhoo jäi odottamaan lähtölupaa joka ainoa kerta, joten saimme kaupan päälle varsin onnistuneet hallintatreenit. Palkkana itsehillinnästä pääsi suorittamaan, joten tähän kuvioon olin oikein tyytyväinen. Illan kruunasi vielä lenkki kaverikoirakon kanssa heidän uuden valonheitin-otsalamppunsa keilassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti