tiistai 29. marraskuuta 2011

Koeajo ja iänikuista keinutreeniä


Kaverin kaverilla on mukava agilitytolleri, jonka kanssa kisaamisesta omistajansa on luopunut. Aikansa kisavolinaani kuunneltuaan kaveri tarjosi tolleria minulle lainakoiraksi ja menimme testaamaan yhteensopivuuttamme Hakkilaan. Rauha oli ohjaajaan fokusoitunut, sukkela ja vaikka kolikolla kääntyvä pieni maksikoira, jonka menoa ei yhtään haitannut se, että tapasimme ehkä toista kertaa. Kontakteilla ja pujottelun sisäänmenon hakemisessa olisi hiomista, mutta muilta osin Rauha vaikutti varsin näppärältä pikku otukselta. Pitää katsella, milloin Pii saa alkaa kisaamaan, miten Rhoon kanssa alkaa sujumaan ja saisinko jostain hankittua Rauhallekin ohjatun treenipaikan.


Omat koirat treenasivat myös, Pii kuppipalkan kanssa toimimista ja keppikulmia, Rhoo puomia ja keinua. Rhoon treeni koostui kahdesta sessiosta molemmilla esteillä, n. 5-10 toistoa per este. Keinua siirrettiin sessioiden välillä ja homma oli silti ihan ok. Jatkossa harkintaan tulee megapalkkaus keinulta (useita kokonaisia lihapullia, broiskun kaula tms) ja kupin siirtäminen useamman esteen taa.


Piille tiukka pois kääntyminen esteen jälkeen oli tosi vaikeaa, kun palkkakuppi olisi ollut suoraan sen näköpiirissä. Myös renkaan suorittaminen oli vaikeaa kun kuppi oli parin metrin päässä renkaan sivulla. Pujottelu kuudella kepillä oli hieno kun kuppi oli etupalkkana: Pii kesti jopa takaaleikkauksen kepeillä niin kauan kun se ei nähnyt, että vaihdoin puolta. Vaikka kupille varastamisen henkeä oli välillä ilmassa, Pii selvästi tietää jo että NRM "Oho" tarkoittaa, että palkkaa ei vielä ansaittu ja se luopuu yrittämisestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti