tiistai 5. huhtikuuta 2011

Viikko vielä


Edellisessä silmäkontrollissa kaksi viikkoa sitten tunsin itseni typeräksi, kun vaivasin lääkäriä sillä että Piin silmä oli edellisenä iltana näyttänyt ikävältä. Olin lisännyt omatoimisesti soveltuvia lääkityksiä ja tilanne oli tasoittunut kontrolliin mennessä. Päätin että jatkossa noudattelen vain saamiani ohjeita enkä enää kyttää silmää omatoimisesti. Viime torstaina en kuitenkaan voinut olla huomaamatta, että leikatun silmän etukammiossa kulkee noin millimetrin paksuinen vaalea kiinnike, joka alkaa pupilliaukosta ja kiinnittyy etukammion alaosaan.


Seuraava kontrollimme oli eilen, tosin vain hoitajalle. Silmänpaineen mittauksen jälkeen huomautin silmän muutoksesta ja saimmekin lääkärin kurkistamaan silmään. Siellä näkyi värikalvon tulehdus, soluja etukammiossa ja fibriinilisää. Lääkkeiden purkamisen sijaan saimme neljä uutta troppia, treeni- ja urheilukiellon viikoksi ja uuden kontrollin perjantaille.


Silmän hoitaminen alkaa jo tosissaan uuvuttaa. Rhoolla on lisäksi kevättä rinnassa ja se ulvoskelee yöt ja on varsin levoton muutenkin, joten untakaan ei juuri saa. Uskon silti, että tämän silmän kohdalla ollaan jo voiton puolella ja seuraavaan urakkaan ryhtyessä en toivottavasti ole yksin kantamassa vastuuta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti