tiistai 19. huhtikuuta 2011

Outoa noutoa


Olen tullut vakuuttuneeksi, että noudon opettaminen sheippaamalla on maailman vaikein asia. Tämä on ollut ikuisuusprojektini Piin kanssa ja olemme noudattaneet tätä hyvin yksityiskohtaista ohjetta, jonka löysin internetistä: http://www.shirleychong.com/keepers/retrieve.html


Olemme pysyvästi jumissa kohdassa 21 - pitkänkään tauon jälkeen ei treenaamista tarvitse aloittaa alusta, mutta tähän pisteeseen päästyämme emme etene yhtään. No, kokeilin aikani kuluksi jatkaa taas kerran siitä, mihin viimeksi päästiin. Kokeilin Piin kanssa myös kapulan heittämistä, mikä osoittautuikin mahdollisesti parhaaksi ajatukseksi ikinä! Pii juoksi tyytyväisenä kapulalle, nosti sen ilmaan ja toi sitä vähän matkaa minua kohti, pudotti ja tuli takaisin perusasentoon. Olin aika äimänä, mutta uskoisin saavani helpostikin sheipattua Piin tuomaan kapulan lähemmäs ja lähemmäs minulle. Shirley's retrieve-sessiomme olivat rakentaneet aika tukevasti arvoa oikealle kapulaan tarttumiselle, joten mitään mukellusta, pureskelua tai laippoihin tarttumista P ei edes yrittänyt. Ei se kaikki yrittäminen sittenkään mennyt kokonaan hukkaan (ehkä!)


Rhoo osoitti taas kerran sekä oppivaisuutensa, että ohjaajapehmeytensä noudon alkeita treenatessamme. Sain peruuttamalla sen tarttumaan oikein kapulaan ja jopa vetämään napakasti vastaan oikealla otteella. Hyviä toistoja tuli useampi parissa sarjassa. Kolmannen sarjan alkajaisiksi Rhoo törmäsi vauhdilla naksutinkäteeni, naksu kilahti vahingossa ja sanoin Rhoolle rauhallisesti "ohhoh". Tämän jälkeen Rhoo ei enää suostunut tarjoamaan mitään kapulan suuntaista niin kauan, kuin pidin sitä edessäni. Huoh.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti