lauantai 16. huhtikuuta 2011

Talvikauden viimeiset ohjatut


Koutsi starttaa ensi viikonloppuna kunnianhimoiset kymmenen kertaa, joten tämä lauantaiaamu taisi jäädä talvikauden viimeisiksi ohjatuiksi treeneiksi. Lyhyellä radanpätkällä oli teemana käännökset suoran päässä (valssi ja takaaleikkaus) sekä puomilta poispäinkääntö sen alla U:lla olevalle putkelle.


Vaikka nämä treenit olivat neljännet peräkkäisinä päivinä, Rhoo teki hyvällä sykkeellä. Se pyrkii unohtumaan hajujen maailmaan ihanalla keinonurmella vielä välillä, jos annan sen vapaasti valita tekemisensä. Onnekseni pystyn hallitsemaan nuuskuttelua jo ja tarvittaessa saan Rhoon huomion vaikka kesken kaiken.


Koutsi ei ollut aivan vakuuttunut rimakorkeuden alentamisen tarpeellisuudesta, mutta hyppyytin Rhoota silti 45cm rimoilla. Koutsimme arveli että Rhoo on vain nuori koira, joka "roiskii" mennessään, eikä kyse olisi ehkä varsinaisesti hyppäämisen vaikeudesta. Hän varoitteli minua ennen ensimmäistä yritystämme että "Nyt se sitten on VIELÄ nopeampi" ja niinhän tuo olikin. Pieni musta salama irtoaa hyvin ja hyppää pitkälle - kolmen aidan sarjalta viimeiseltä olisi pitänyt kääntää koira valssilla pois ja takaisin tulosuuntaan, mutta oma yritykseni ennakoivaankin valssiin oli auttamatta myöhässä. "Eteen"-käsky tulisi kuulemma säästää vain suorille, mikä on kieltämättä hyvä ehdotus. Käytän jatkossa varmaan vain "hyppää"-vihjettä, jos heti esteen jälkeen pitää kääntyä. Rhoo tarvitsisi myös jonkun tiukasta käännöksestä kielivän äänivihjeen, jonka voin antaa tuollaisissa tilanteissa. Monen nopean koiran ohjaaja näkyy käyttävän sellaista kahden terävän suhahduksen sarjaa. En yhtään tiedä, keneltä tekniikka on lähtöisin, mutta Rhoo voisi siitä hyötyä.


Takaaleikkaukset olivat vaikeita sekä minulle että Rhoolle. En saanut käännettyä Rhoon lähestymiskulmaa optimaaliseksi vaan pyrin sitkeästi viemään sen suoraan kohti estettä. Rhoo taas ei meinannut hiffata, että estettä lähestyessä pitäisi tullakin minua kohti ensin, tai että edelleni hypätessäkin voisi kääntyä. Kompassilla treenaillessa nämä menivät varsin kivasti. Luulen sen johtuvan paikan liukkaasta ja vauhtia pudottavasta muovimatosta. Pitää kokeilla seuraavan kerran takaaleikkaustreeniä kun olemme paremmalla alustalla vapaavuoroilemassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti