sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Erinomaista!


Sain vihdoin aikaiseksi viedä Rhoon näyttelyyn, kun sellainen lähistöllä järjestettiin. Tuomari oli tiukaksi tiedetty emmekä olleet pahemmin muistaneet treenailla kehäkäyttäytymistä, joten odotukset eivät olleet turhan korkealla. Ajattelin etukäteen olevani tyytyväinen jos Rhoo saa sen H:n, mikä "käyttöpuolen" valionarvoihin vaaditaan. Paikkana oli siis Sipoo ja tuomarina Riitta Lahtovaara.


Sekä Rhoo että minä olimme ilmiselvästi noviiseja, sekä tuomarin että kehää seuranneen kaverini mukaan. Minä olin valinnut Rhoolle aivan vääränlaisen (punaisen heijastinkudoksisen) hihnan ja tukevan nahkapannan. Lisäksi aloin kiertää kehää myötäpäivään ja tuomarin ekasta kehotuksesta korjasinkin väärin eli siirsin koiran oikealle puolelleni. Rhoo puolestaan ei erityisemmin perustanut tuomarin hampaiden ja kiveksien tarkastuksesta, mutta pyrki pussaamaan tuomaria naamaan aina kun kasvot olivat vähän lähempänä koiraa. Ei Rhoo tuomaria peloissaan väistänyt, se ei vaan tykkää jos käydään iholle ja pyrkii kiemurtelemaan tilanteesta pois. Tuttujen ihmisten kosketuksen se sietää paremmin, viimeksi sitä räpläsi täysin ongelmitta vierailulla ollut kaverin mies. Pitänee alkaa rekrytoida vapaaehtoisia koirankoskettelijoita treeneissä, että saadaan tuo homma kuntoon.


Kaikesta huolimatta Rhoo sai tuloksekseen ERI/1 (tosin yhden koiran luokasta...) SA jäi saamatta tuomarin mukaan vain siksi, että koira on vielä niin kesken kehityksen. Hän kuitenkin lupaili Rhoolle "loistavaa tulevaisuutta" ja kehotti minua palaamaan sen kanssa kehään paremmin varustein. Tässä Rhoon arvostelun koko teksti:


Erinom. tyyppiä, sukupuolileimaltaan oikea, ääriviivoiltaan kaunis, voimakk. kehit. vaiheessa oleva, oikealinjainen pää, ja hieman kookkaat korvat, erinom. ylälinja häntään asti, hyvä häntä, runko kesken kehityksen, riitt. etukulm. oikein kulm. takaa, normaalit liikkeet, erinom. karvapeite, luonne ystävällinen. Koko "sopiva" ja ruksi kohdassa lähestyttäessä rodunomainen.


Rhoo sai palkakseen ydinluun, jota järsittyään se rojahti pitkälleen sängyn päätyyn ja vetelee syvään sikeitä. Taisi pienen nopean herne kuormittua aika lailla.


Kuvista kiitos Petri Hallbergille.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti