torstai 14. huhtikuuta 2011

Gurun opissa


Varasin Niina-Liina Linnalta pari yksäriä ajatuksenani saada treenivihjeitä Piin nopeuden parantamiseen radalla. Pii potee edelleen silmäänsä, joten pyysin kaverini kolmosissa kisaavan porkkiksensa kanssa tuntia jakamaan ja lähdin itse vain Rhoon kanssa tunnille.


Ensimmäiset 25min rakensimme ratoja Sporttikoirahallin pienelle puolelle, mikä huomioitiin mukavasti yksärin hinnassa - tosin olisin toki mieluusti treenannut koko tunnin ajan. Kuunteluoppilaina oli treeniemme ajan seuraavalle tunnille tuleva naiskaksikko, mikä lisäsi suorituspaineita kun muutenkin jännitti.


Harjoituksena oli mielestäni varsin vaativa hyppyrata, jossa pääsimme Rhoon kanssa esteelle 11 asti vartin treenivuoromme aikana. Rhoon irtoamista kehuttiin ja minun kehotettiin antamaan sille enemmän vastuuta omasta suorituksestaan. Lateraalista etäisyyttä voin kuulemma hyvin ottaa lisää ja luottaa siihen, että koira pysyy linjallaan, jos tuen sitä ohjaavalla kädellä ja katseella. Kävimme läpi twistiä, ennakoivaa valssia ja takaaleikkauksen oikeaa suorittamista. Takaaleikkaus voisi tulla Piinkin ohjauksessa hyödylliseksi jos saan sen itselleni tankattua päähän oikein: ohjaa koira esteelle, lähetä edelle ja koiran irrottua ala kääntää askeleita ennen kuin se on ponnistanut. Näin koira saa kyllin ajoissa tiedon käännöksestä ja osaa hypätä oikein. Lisäksi takaakierrolle irtoaminen voisi tulla jonkin lähiaikojen omatoimitreenin aiheeksi - Rhoo irtoaa kyllä, jos vain itse osaisin ohjata homman sille oikein.


Roo suoriutui treenistä vallan mainiosti. Se keskittyi kivasti työskentelemään ja häröili vain ihan vähän kun treenikaveri koirineen tuli lämppälenkiltä ovesta sisään. Kouluttaja ja yleisössä istuneet ihmiset eivät olleet häiritseviä. Rhoo menisi varmaan jo vallan kivasti hyppyrataa jonkun sellaisen ohjaajan kanssa, joka osaa sujuvasti ohjata tuollaista irtoavaa, kääntyvää ja nopeaa koiraa. Ehkä itsekin vielä opin ja menemme hyvää rataa yhdessä!


Viimeisenä kotiinviemisenä oli rimojen korkeuden vaihtelu. Kouluttaja katsoi ehkä ensimmäiset kolme aitaa, kysyi koiran ikää ja kauanko olemme hypänneet maksikorkeutta ja suositteli sitten tekniikan hiomista matalilla rimoilla ja ratatreeneissäkin rimojen pitämistä vaihtelevilla, matalammilla korkeuksilla. Rhoo on kuulemma hypätessään epävarma, mikä selittänee sen taipumusta alitella rimoja. Paneudumme tähänkin asiaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti