tiistai 30. marraskuuta 2010

Tassuterapian tarpeessa


...Pii, siis. Hoksaavainen kepo selvitti eilen todennäköisen syyn siihen, miksi Piin vauhti on ollut viimeiset pari viikkoa niin laiskanlainen ja motivaatio missä sattuu: sillä on taas molemmat etutassut verillä. Harmittaa koiran puolesta kun en tuota aiemmin tajunnut - en tietenkään olisi sitä lähtenyt kisoihin raahaamaan, jos olisin ymmärtänyt tassujen olevan hajalla. Tilanne kun ei ole yhtä paha kuin noin vuosi sitten, jolloin Pii kieltäytyi kävelemästäkin. Toki on helppo ymmärtää, jos hiekka- tai kivituhkapohjalla hyppeleminen ei pahemmin huvita kun jalkapohjat ovat vereslihalla. Onneksi arjessamme koirat eivät joudu juurikaan alttiiksi tiesuolalle.


Vakieläinlääkärimme on täyttänyt kaappimme kortisoni-bakterisidi-rasvalla juuri näitä tilanteita varten. Yhden yön ja päivän aikana tassut olivat menneet jo paljon siistimmiksi. Sukka-muovipussi-Coban-viritykset suojaavat tassuja jonkin verran, mutta eivät tarpeeksi. Nyt on harkinnassa ostaa Piille kunnon töppöset, jotka eivät olisi liukkaat, mutta suojaisivat vedeltä, kuralta, suolalta, hiekalta jne ja joita voisi kenties pitää treenatessakin, poislukien toki kontaktiestetreenit.


Näitä olen harkinnut: http://www.ruffwear.com/Barkn-Boots-Grip-Trex?sc=2&category=11


ja näitä minulle suositeltiin: http://pawzdogboots.com/ sekä http://www.tuulenkoirat.net/tk/viewtopic.php?f=17&t=7656&start=0


Pawzit vaikuttavat hyviltä, mutta niitä on vaikea saada. Lisäksi tuollaisiksi ilmapalloiksi ne ovat varsin kalliita - epäilen, etteivät ne vaikkapa treenikäytössä kestäisi yhtä keikkaa kauempaa. Vastaavasti niiden jalassapysyvyys on varmasti huippuluokkaa. Harkitsen toivioretkeä Itäkeskuksen Faunattareen sovittamaan Ruffwearin töppösiä. Jos istuvuus on huono, niitä tuskin kannattaa hankkia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti