torstai 18. marraskuuta 2010

Myöhäisillan kepit ja keinut


Menimme myöhään illalla AgilityAkatemialle vakuuttelemaan Piille, etteivät keinut yleensä liu'u alta. Samalla testattiin Rhoon keskittymiskykyä ja kepittelyä niin, että pari verkko-ohjuria oli napattu välistä pois.


Pii kesti yllättävän hyvin toistoja keinulla. Välillä sain jopa ihan kelpo suorituksia: rohkeita ja vauhdikkaita. Sitten se aina muisti, että ei helvetti, keinuthan voivat olla vaarallisia ja hidasteli uudestaan. Onneksi tälläkin treenillä saatiin siivutettua sekunti pari siitä noin kammottavasta kuuden sekunnin matelukeinusta, minkä Pii suoritti viime sunnuntain kisoissa. Teimme myös puomia jokusen kerran kasvattaen ohjaajan lateraalista etäisyyttä. Pii kesti hyvin sen, että lähdin sen läheltä ja juoksin vinosti kauemmaksi, mutta huonommin sitä, että etäisyttä on jo puomille lähettäessä. Pitänee rakentaa tuokin pikku hiljaa.


Rhoo keskittyi paljon paremmin nyt kuin kertaakaan viimeiseen pariin viikkoon. Sain jokaisen nuuskutteluhetken keskeytettyä sanomalla tavallisella äänellä "a-a" ja kutsumalla Rhoon luokseni. Olimme kasanneet koirille häkin kentän laidalle, mikä saattoi myötävaikuttaa asiaan. Rhoo menee häkkiinsä ihastuttavan sutjakasti heti kun oven avaa, kiitos Garrettin häkkileikkien. Olen selvästi onnistunut rakentamaan häkkiin menemiselle ja siellä pysymiselle arvoa, hyvä minä! (Jotain menee oikeinkin...)


Rhoon pujottelu sujui kivasti, vaikka poistin kerralla kaksi ohjuria välistä. En saanut keppejä 12 kepin sarjan päistä irti ja ohjureista kaksi oli rikki, joten jouduttiin etenemään näin. Rhoo kesti upeasti ohjurin puuttumisen sillä puolella, jolla minä kuljin, mutta ei vastakkaisella puolella. Pitänee tehdä enemmän toistoja niin, että lähetän Rhoon kepeille tai olen itse kauempana jne. Teimme myös Rhoon kanssa jokusen puomin ja olin aika tyytyväinen sen suoritukseen. En enää jaksanut kantaa pöytää puomin viereen, joten otettiin koko este. Epäilyksistäni huolimatta Rhoo pysähtyi 2o2o-asentoon oikein mainiosti ja ongelmia tuli lähinnä vapauttamisessa - "Ai ihan oikeasti nyt pitää lähteä? Mutta kun täällä saa ruokaa!" Kyllä siitä vielä hyvä otus tulee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti