lauantai 6. marraskuuta 2010

Lauantain naksutreenit


Apaattisen viikon lopuksi oli Rhoon Agilityn perustaidot-kurssin treenit Tikkurilassa. Teimme Garrettin häkkileikkejä häiriönä paikallaan oleva lelu, heitetyt namit ja sermin toisella puolella työskentelevän koirakon liike, hajut ja ääni. Mukavasti meni, taisin joutua sulkemaan häkin kerran tai kaksi. Vapautin Rhoota myös leikkimään, mutta se meni heti tilaisuuden tullen takaisin boksiin ruokaa odottamaan.


Liikkeen tuottaminen oli toisena teemanamme, mitä emme ollut aikaisemmin kokeilleetkaan. Koulutusohjaajan buja-lauta ei tuottanut Rhoolle kummoistakaan haastetta, kun se oli topattu toiselta puolelta pyyhkeellä. Rhoo tarjosi innolla takaperin laudalle menemistä, mikä näytti aika hupsulta. Olen tosi iloinen siitä, miten hyvä kehonhallinta Rhoolla on: se on notkea, ketterä, joustava, nopea ja takapäänkin hallinta on hyvällä mallilla. Lopuksi teimme vielä paikalla istumista ja targetille vapauttamista, sekä istumista leluhäiriöllä. Rhoo kestää liikkuvankin (pudotetun) leluhäiriön varsin hyvin, mutta olin hölmö ja pudottelin palloa koko ajan taakseni helpottaen näin tehtävää melkoisesti. Pitää korjata kotitreeneissä.


Treenien jälkeen menin illanhämärässä Sipoonkorpeen, missä Rhoo teki katoamistempun. Kuulin pimeästä ihmisten ja koirien ääniä, joten otin koirat kiinni. Vapautin sitten Rhoon, joka hävisi saman tien. Kutsuttaessa se teki salamannopean ohijuoksun n. 5m päästä. Yritin mennä Jaakon ja Piin kanssa sitä piiloon, mutta piiloutuminen kahden touhuavan koiran kanssa ei ole kovin helppoa. Lopulta onnistuimme ja Rhoon hätähaukku kuului jostain kauempaa. Sitten se tulikin innolla luokse. Valitettavasti kytkin sen saman tien, koska olin umpipimeässä metsässä ilman kompassia, enkä halunnut jäädä sinne koko yöksi. Selvästi luoksetulotreenien paikka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti