torstai 4. marraskuuta 2010

Kaamosmasennus


Viime viikko meni niin hyvällä treenisykkeellä, että pakko sen oli joskus loppua. Olen ollut koko viikon aivan älyttömän uuvuksissa, mistä osin syytän talviaikaan siirtymistä ja osin aloittamaani siedätyshoitoa. Ensimmäinen siedätysannos provosoi astmaoireet ja kökin iltapäivän ratoksi seurailtavana. Aktiivinen allergia tuppaa väsyttämäänkin, joten yöunet ovat olleet arkisinkin mallia 12h.


Keskiviikon EPK-tottis jäi allergiaoireiden vuoksi väliin, enkä tänään jaksanut lähteä Kompassitreeneihin Rhoon kanssa. Jos hommat eivät suju privaattitreeneissäkään, niin turha mennä pahoittamaan mieltään noihin ohjattuihin. Olen jo suunnitellut, mitä annan palautteeksi ja aggressiivisten irtokoirien hallinnan lisäksi kärkeen tulee nousemaan kriteereistä kiinni pitäminen ja "kouluta, älä oleta".


Mitäs me sitten ollaan saatu aikaan sitten sunnuntain? Rhoon istu+paikka kestää narupallon heiton häiriönä läheisellä koulun kentällä treenatessa. Pystyin käyttämään nuuskuttelemaan vapauttamista Rhoolle palkkana tarkkaavaisesta flatwork-hetkestä. Jaakko osaa tarjota luopumista ja istumista kun se haluaa jotain. Jaakon korvat nousivat pystyyn tiistain ja keskiviikon välisenä yönä. Piin kanssa tehtiin palauttavat Kompassitreenit keskiviikkona, tosin se jäi taas vaihteeksi jökittämään toiseen putkista joka ainoa kerta. Epäilen, että putkessa oli ruokaa, koska kerran se tuli ulos selvästi pureskellen jotain. Pujottelu oli sen sijaan jo varsin kaunista ja kontaktit otettiin sievästi naksauksen kera. On ehkä ihan hyväkin, että heppu saa lepäillä ennen viikonlopun kisoja. Vaikka lupasin itselleni, että jatkossa tehdään yksi startti per päivä, niin niinhän noita on taas sunnuntaillekin kaksi luvassa.


Koirien liikuntamäärä on ollut aika surullinen tällä viikolla. Jaakon läsnäolo, niin suloinen kuin se onkin, käy selvästi kaikkien, niin kaksi- kuin nelijalkaistenkin voimille. Kun pennun huoltoon lisätään mun lisääntynyt unentarve, yleinen saamattomuus ja melko kammottavat syyssäät, ovat illat menneet aika pitkälti sisätiloissa. Tänään ostin kompassin ja Uudenmaan retkeilyalueiden kartan, tarkoitus on viedä koirasakki viikonloppuna Sipoonkorpeen. Saavatpahan ainakin juosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti