keskiviikko 10. marraskuuta 2010

Kompassitreenit ja perseilevä teinikoira


Keskiviikkoiseen tapaan iltasella oli Piin treenit Konalassa. Teimme mukavan radanpätkän ja huomasin, ettei Pii ole ihan aidosti vieläkään käsitäänyt sylivalssin sisintä olemusta. Pii tekee sylkkärin yhteydessä helposti ylimääräisen tiukan kiepsahduksen, joka hidastaa sitä melkoisesti. Takaaleikkausta putkella pitää myös harjoitella. Olen alkanut epäilemään, onko Piillä vaikeuksia havaita sen vasemmalla puolella olevia esteitä. Se irtoaa kivasti putkelle, jos putki on sen oikealla puolella tai suoraan edessä, mutta putken ollessa vasemmalla Pii usein käyttäytyy kuin ei ymmärtäisi koko esteen olevan siinä. Pitää tutkiskella asiaa omissa treeneissä ja ehkä kurkata taas pitkästä aikaa Piin silmiin. Kesällä kaihikontrollissa kaikki oli vielä ok, mutta onhan siitä jo monta kuukautta.


Rhoo sai tyytyä lenkkiin. Menimme tyhjään koirapuistoon ja suunnitelmanani oli tehdä Rhoon kanssa siellä luoksetuloja. Tämä oli virhe. Rhoo ei tullut kertaakaan luokse, lipesi käden alta kun yritin ottaa sitä kiinni ja oli kaiken kaikkiaan aivan käsittämättömän ärsyttävä maata lupsuttava teinipaskiainen. Yritin mennä Rhoolta piiloon ja jättää sen puistoon, mikä hätäännyttikin sen hetkeksi. Menin takaisin Rhoon tullessa haukkumaan hädissään portille, mutta silloin R ampaisi jälleen syvemmälle puistoon.


Rhoon koirapuisto- ja nuuskutteluoikeudet ovat toistaiseksi hyllyllä. Irti päästän sen silloin, jos mettälenkeille saadaan kaveriksi kuuliainen narttukoira - ei nimittäin ole kovin vaikea pyydystää Rhoota, jos narttu tulee kutsusta luokse. Nartun sijaan käyvät tällä hetkellä myös leikatut urokset, koska kuka niitä niin tarkkaan kattoo, ei Rhoo ainakaan! Joudun vastaehdollistamaan Rhoon ylle kumartumisen ja pantaan tarttumisen. Kunhan kerään vähän voimia urakan aloittamiseksi, Rhoo saa ruokansa jokusen viikon ajan vain nimeen reagoinnista, pantaan tarttumisesta ja luoksetulosta. Nuuskimiseen yritän soveltaa Premackin periaatetta, mutta jos ei onnistu niin sitten aion yksinkertaisesti estää sen, kuonopannalla tai tavallisella.


Kaksi hyvin lupaavaa pennunkatsojaa on käynyt nyt tervehtimässä Jaakkoa. Koska päätöksiä oli kuitenkin tehtävä ja asiat loksahtelivat melko mukavasti paikoilleen, Jaakko menee huomenna pohjoishelsinkiläiseen perheeseen ainoaksi koiraksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti