maanantai 29. marraskuuta 2010

Tasapainottelua


On nuo mun otukset vaan niin liikuttavan erilaisia tietyissä asioissa. Piin keinuongelman ratkomiseksi olen ajatellut lähteä pohjatyöstä eteenpäin, kun en parhaimmillaankaan pääse kuin jokusen kerran viikossa tekemään estetreeniä. Heittäydyin luovaksi ja kiinnitin sinitarralla tasapainolaudan olohuoneen rahin kanteen ja aattelin sheipata koirat lätkäyttämään keikkuvaa härveliä tassulla, lopullisena tarkoituksena saada ne hoksaamaan, että jalkojen alla voi tulla ääntä ja liikettä ilman että siitä tarvitsee huolestua. Aina parempi, jos saan sheipattua koko koiran nousemaan siihen päälle.


Kolmen lyhyen session jälkeen Rhoo peruuttaa takajalat laudalle ja tasapainottelee siinä kunnes vapautan. Piitä yritin ensin sheipata, mutta huolimatta laudan päälle palkkaamisesta se vaan sitkeästi tarjosi häkkyrän kiertämistä, mun kiertämistä, "kuolemista", maahanmenoa, sivulletuloa ja möykkäämistä. Siirryin sitten houkutteluun ja sain sen lopulta laittamaan etutassun rahin kannelle ilman namilla houkuttelua, mutta tiukille otti. Pii ei malta miettiä, vaan menee älinämoodiin heti jos ei ole täysin varma siitä, mitä sen toivotaan tekevän.


Keinuttelun lisäksi tein pientä sisätilatottista, jokusen sivulletulon ja Piille seuraamisen käännöksiä. En ole hirveän vakuuttunut tuosta houkuttelustakaan Piinkoulutuskeinona, koska tavoitellessaan ruokaa se ei ajattele juuri mitään muuta. Namilla kuitenkin vedätin saadakseni sen käyttämään persaustaan vasemmalle kääntyessä. Rahin kannelle houkuttelin jokusen kerran ja sitten pyysin targetoimaan kättäni ja pystyin näin luopumaan houkuttelemisesta. Rhoo tulee sievästi sivulle pienellä käsiavulla, mutta plopsahtaa ylös heti ensimmäisestä kehun tyngästäkin. Sain sen hoksaamaan, että namikäsi menee pois, jos plopsahtelee pois asennosta, hyvähyvä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti