sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

Uuteen kotiin Roturacen aikaan


Loppuviikon treenimiset menivät ns. plörinäksi, kun piti muuttaa uuteen kämppään. Olemme selvästi muuttaneet turhan harvoin, sillä tavaraa oli päässyt kertymään turhan paljon. Vanhempani ja muuttofirman äijät olivat auttamassa, niin tavaroiden siirto sujui onneksi hyvin.


Helatorstai meni pakatessa syvästi huolestuneiden koirien katsellessa vierestä. Roo tilkitsi itsensä sängyn alle, missä se hyvin harvoin viettää aikaa, ja Pii kulki varjona perässäni piippaillen huolestuneesti. Loppupäivästä se laittoi pään kahden vuokralaatikkopinon väliin ja seistä törötti siinä hyvän tovin, poloinen. Sekä Piistä että Rhoosta tuli mieleen elävästi Helper Dog tästä blogikirjoituksesta (suosittelen lukemaan!): http://hyperboleandahalf.blogspot.com/2010/11/dogs-dont-understand-basic-concepts.html


Lauantaina sain katkaistua muuttotouhut käymällä Rhoon kanssa Hyvinkäällä Roturace-tapahtumassa. Ratajuoksun joukkuehupailutapahtumassa edusti Porokiri-porkkisjoukkue, jonka osana olimme. Kivaa oli, vaikka Rhoon suoritus osoitti tasan tarkkaan sen, miksi emme vielä ole valmiita agilitykisoihin - Rhoo starttasi vieheen perässä mallikkaasti, juoksi n. 3/4 matkaa vauhdilla ja sitten täydestä vauhdista huomasi jotain jänskää aidan takana ja lähti tsekkaamaan. Ei se kovin montaa hetkeä ehtinyt aidalla nuuskutella kun se lähti tulemaan kutsusta luokseni kohti maalia, mutta ajaksi jäi silti 11,02s kun joukkueemme nopein suoriutui 8,5s pintaan. Muilta osin tapahtuman tavoitteet täyttyivät hyvin: Rhoo käyttäytyi hienosti, ei rähjännyt, vuotanut tai provosoinut muita, vaikka ympäristö oli vilkas ja varmasti jännä. Pitänee käyttää molemmat pojat lähiaikoina ratajuoksemassa ihan huvin vuoksi (ja saadakseni Rhoon nopeudesta paremman käsityksen).


Muut treenit ovat jääneetkin loppuviikolta paitsioon muuton vuoksi. Tänään sunnuntaina olisi ehkä aikaa pikaisille iltatokoiluille lähipuistossa, mutta katsotaan nyt, mihin sitä kykenee. Melko työlästä tämä muuttaminen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti