torstai 9. kesäkuuta 2011

Hyppytreeniä ja pujottelua


Alkuun hirvitti, että miten sitä oikein jaksaa raahautua treenaamaan iltavirkkuvuorolla kesän ajan. Nyt alan olla onnellinen, että saimme vuoron vasta iltamyöhällä. Kuumanakin päivänä jaksaa treenata, kun iltakymmenen jälkeen on oikeastaan aina jo suht inhimillinen keli.


Edelliset treenaajat olivat jättäneet hyppytekniikkatreenin aidat paikalleen, joten siirsin jälleen kerran ne omille koirilleni sopiville väleille ja aloitimme hyppytreeneillä. Perussarja pitenevin välein ei tuottanut kummallekaan mitään ongelmia. Pii selvästi joutui vähän miettimään ekan suorituksen kohdalla, että heeeetkonen, nyt tartteekin olla tarkkana. Rhoo mennä posotti suoraan ilman mitään vaikeuksia, en ainakaan huomannut että se olisi joutunut erityisemmin pohdiskelemaan piteneviä välejä. Pii teki myös set point-harjoitusta, jonka ahneuksissani nostin maksikorkuiseksi asti ja Piin takakynnet kalahtivat korkeimmassa asennossa olleeseen rimaan. Ei ole Piin takapään voima vielä kunnolla palautunut sairasloman jäljiltä.


Pujottelu ohjurein sujui Piiltä hyvin, Rhoolta huonommin. Pii tekee edelleen oikein hyvät 180 asteen umpikulmat lähetyksenä, mutta avokulmat takkuavat yhä. Rhoolle saatiin onnistuneita suorituksia lisäämällä ohjureita. Palkka jäi keppien päähän (tai vähän matkan päähän niistä itse asiassa, koska haluan että liike jatkuu) ja Rhoo kesti hienosti sekä vedätyksen että sen, että jättäydyin taakse. Kun se nyt vaan vielä saisi sen viimeisen ahaa-elämyksen tästä, niin näyttäisi jo tosi hyvältä.


Pii teki keinua niin, että yläpää oli maksipöydällä. Palkkanaan Rainbow-merkkinen koiran märkäruoka se teki hyvin rohkeita vetoja, kuten mm. hyppäsi pöydältä keinulle ja suoritti keinun siitä nurinpäin (tämä ei siis ollut suunniteltu treeni, vaan Piin oma keksintö). En itse asiassa oikein usko, että se pelkää keinun ääntä sen enempää kuin liikettäkään. Se ei vaan ihan hahmota, miten ja missä kohdassa keinu liikkuu. Ainoa, mitä voin kuvitella sen arastelevan oikeasti on sivuttaissuuntainen "tärinä", jonka jännittävä koira saa aikaan epästabiiliin keinuun.


Rhoon asenne työntekoon oli ilahduttava. Se tarjosi erittäin kauniin sivulletulon ennen ekan hyppysarjan alkua ja vieläpä ilman minkäänlaisia apuja! Kai se treenaaminen kannattaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti