keskiviikko 1. kesäkuuta 2011

Rhoo pujottelee


Muut treenaajat olivat ilmeisesti rientäneet viettämään lämmintä helatorstaita mökeilleen, kun olimme keskiviikkoillan ainoat treenaajat. Eipä mitään, sain toivoa treenin teeman ja Rhoo teki 12 kepin pujottelua kahden mutkaputken välissä. Yritimme ensin neljällä ohjurilla, mutta Rhoo plopsahti pois välistä. Sitten lätkittiin ohjurit kaikkiin väleihin ja alettiin vähentämään ja kas! Pieneläin eteni itsenäisesti sekä targetille että ilman sitä (heitetty lelupalkka) ja kesti vedätyksenkin hienosti tiivistäen vain tahtia.


Treenattiin ehkä parikymmentä minuuttia ja sitten pois, koska Rhoolla oli selvästi paras draivi kateissa. Olimme käyneet 1,5h metsälenkillä juuri ennen ja sää oli helteinen, joten eipä ihmekään, ettei se jaksanut enää painaa täysillä. Olin kyllä hyvin tyytyväinen siihen, että Rhoo selvästi tsemppasi itseään jatkamaan, vaikka harjoituskaan ei ollut se kaikkein jännittävin. Työmotivaatio kehittyy, hyvä!


Parannettavaa treenissä olisi ollut lähinnä itselläni. Olisi pitänyt sanoa selkeämmin, että Rhoo paineistuu aika lailla siitä, että targetin lähellä väijyy ihminen (aikeena peittää palkka, jos suoritus ei sitä ansaitse). Toki on hyvä että avustaja peittää palkan, mutta se pitää tehdä aika taiten tuolle koiralle. Targetin olisi voinut myös jättää selvästi kauemmas kepeistä, koska Rhoo alkaa muuten hidastelemaan loppua kohti. Vaan kaikkinensa aika hyvät täsmätreenit!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti