maanantai 27. kesäkuuta 2011

M-m-m-miehiä?


Maanantairauniot käynnistyivät kettistreenillä vakikouluttajaparin ohjauksella. Teemana olivat portaat ja koiran kantaminen. Rhoolle keskitalon portaat eivät olleet mikään juttu ja kantaminenkin meni yllättävän hyvin. Vähän Rhoo yritti venkoilla hartioillani, mutta napakka ote piti sen aloillaan eikä se kuormittunut hommasta juurikaan. Saisi se paremminkin rentoutua, joten tätä harjoitellaan ennen kuin vieras pääsee kantamaan sitä.


Sää oli lämmin ja tyyni, asteita noin +23C. Treenin teemana oli kaikille koirille monta maalimiestä pienellä alueella, kaikki yhtä aikaa upotettuina. Rhoolle oli kuusi maalimiestä: kopin takakasalla avopiilossa, makuupiilossa pajun lähellä, kesämökissä (sisäänkäynti osin peitettynä levyllä), avopiilossa ennen III-kaivoa, heteka-piilossa sekä avoimessa betonitötterössä L-putken pään yläpuolella.


Rhoo työskenteli upeasti ja oli 100% kuulolla. Viisi maalimiestä nousi leikiten ja Rhoo työskenteli kärsivällisesti. Betonitötteröpiilon kohdalla se mietti rauhassa mitä tehdä, kun haisee mutta ei näy ja pohdinnan jälkeen nousi kurkistamaan tötterön sisään. Kesämökkipiilon se tarkensi hienosti, vaikka aukon edessä oli osin sulkeva levy. Hetekapiilon kohdalla Rhoo merkkasi hajun peräti kolmesti, mutta joka kerta päätti olla työstämättä sitä. Tämän harjoituksen yhteydessä koirille sallittiin hajun vaihtaminen kun tarkoituksena oli opettaa toimintaa tilanteessa, kun hajuja on lähekkäin useita - lisäksi haettiin myös vähän motivoivaa rallatteluhenkeä. Lopulta päädyimme siihen, että maalimies kehuu Rhoota kun se on lähettyvillä.


Kehujen jälkeen Rhoo ei enää teeskennellyt ettei huomannut maalihenkilöä, mutta sitä epäilytti suuresti mennä hänen luokseen. Asento oli matala ja Rhoo lähestyi palkkaa kurotellen varovasti, eikä mennyt piiloon sisään. Hetekan maalihenkilö oli maalimiespoppoon ainoa mies ja Rhoolle entisestään vieraampi, erään treenikaverin puoliso. Sekä minä että kouluttaja-Jenni olimme Rhoon käytöksestä varsin yllättyneitä. Rhoo pääsääntöisesti rakastaa kaikkia ja pyrkii lähinnä syliin. Tiedän itse että Rhoo on pohjimmiltaan hieman varautunut, mutta se ei koskaan näytä sitä näin selvästi. Maalimies yritti leikittää Rhoota ja syöttää sille herkkuja treenin jälkeen, jolloin Rhoo relasi hieman, mutta ei aivan täysin.


Meillä on siis miesongelman tynkää. Olen sekä yllättynyt että ei-yllättynyt: yllättynyt siksi, että Rhoo on sosiaalistettu ihmisiin jo pentuaikana hyvin suurella huolella ja meillä normitilanteessa asuu ihan ikioma mies, joka kuskaa kavereitaan käymään tämän tästä. Ei-yllättynyt olen siksi, että kepo on ollut nyt noin seitsemän kuukautta opiskelu- ja kesätyösyistä pois arkielämästämme ja kun asiaa tarkemmin ajattelee, oma elämäni on hyvinkin naispainotteista treeni- ja muiden vapaa-ajan kontaktien osalta. Täten siis käynnistyy Rhoon Tutustu mieheen-projekti, jonka puitteissa yritän muiluttaa kaikki vähänkin sille vieraammat miehet ottamaan siihen kontaktia. Projekti käynnistyi jo raunioilla kun sattumalta paikalla ollut Juha sai ilon namittaa Rhoota. Rhoo oli Juhaakin kohtaan hieman varuillaan, mutta söi kyllä hyvällä halulla. Se on mainio lähtökohta siedättämiselle, joten en ole juurikaan huolissani asiasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti