keskiviikko 8. kesäkuuta 2011

Keskiviikkoagit ja takapalkka


Töiden jälkeen haettiin molemmille koirille ymmärrystä entiteetistä nimeltä takapalkka. Olen käyttänyt etäpalkkaa lähinnä agissa aiemmin ja takapalkkaa en lainkaan. Jätin kanaa targettiläpyskälle istumaan jätetyn koiran taakse ja ensin vapautin palkalle kontaktista. Sitten vaadin maahanmenon, sitten luoksetulon ennen vapauttamista. Pii teki hienosti, eikä yrittänytkään varastaa. Rhoo taisi kerran pari ajatella olevansa minua nopeampi, mutta kyllä sekin ymmärsi yskän. Lopuksi molemmat tekivät parin askeleen seuraamista ja Rhoo sivulletuloja vähennetyin avuin. Piillä ei ole mitään käsitystä omasta takapäästään. Asialle pitänee yrittää tehdä jotain.


Keskiviikkoagissa oli teemana takaakierto. Rata oli helppo ja takaakierrot on sekä itselläni että koirillani jotakuinkin hallussa (siinä missä mikään ohjausliike meillä on). Rhoolla oli aivot narikassa-päivä ja se rallaili välillä ihan ikiomiaan. Kouluttaja kommentoi, että itseluottamusta siltä ei ainakaan puutu, minkä minä otin suurena kehuna, vaikka vitsintapaiseksi se oli ehkä tarkoitettu. Jotain on mennyt oikeinkin, jee! Oma tehtäväni on ohjata kyllin selkeästi ja ajoissa, koiran tehtävä on edetä mahdollisimman nopeasti edessä olevalle esteelle. Hyvä hyvä!


Rhoon suorituksesta RotuRacesta on jokunen kuva netissä. Kuvasarja demonstroi hienosti Rhoon äkkijarrutuksen ennen maalia:


http://paronen.kuvat.fi/kuvat/Muut+koirakisat/Roturace+2011/Lauantai+04.06.2011/IMG_8822-1.JPG

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti