torstai 28. lokakuuta 2010

Turhauttava torstai


Rhoon Kompassitreenit. Viimeviikkoiset treenit menivät kivasti, kun raivoisa agilitymopsi oli poissa. Tällä kertaa se oli paikalla ja jälki oli nähtävissä Rhoon työskentelyssä. Tehtävänä oli 13 esteen radanpätkä, jolla oli kepit ja kontaktit pl keinu. Päätin sovelletusta radasta meidän tasollemme (korvasin kepit ja kontaktit muilla esteillä) ja lähdettiin yrittämään.


Ensimmäisellä kierroksella Rhoo ei ollut lainkaan kuulolla. Sain sen lopulta tekemään kaksi ensimmäistä aitaa oikein, mutta kun se olisi pitänyt kääntää pois putken suulta, se paskat nakkasi mun kädestä ja TÄSSÄ-käskystä. Lisäsin käteen namin, jolloin Rhoo hidasti, katsoi kättä ja suoritti sitten putken mutkat suoriksi-vauhtia. Sen jälkeen se painui radan toiseen päähän nuuskuttelemaan, eikä kuunnellut luoksetulopyyntöjäni. Otin koiran kainaloon ja poistuin radalta.


Suoritus parani loppua kohti, vaikka tuttuun tapaan itse unohdin radan suoritusjärjestyksen, kun koiran häröily sekoitti ajatukset. Harmittaa ihan äärettömästi, että tuo kurssi on mennyt ihan penkin alle: koulutuksellisesti en ole oppinut mitään uutta, Rhoo ei ole oppinut mitään esteitä tai ohjaustekniikoita ja päätavoitteemme, opettaa Rhoota keskittymään agilityyn, vaikka lähellä on muita koiria, meni ihan penkin alle. Lisäksi koulutusohjaaja kertoi näkemyksekseen siitä, miksi Rhoo ei pysähtynyt ennen putkea, että "Se näyttää sulle keskisormea." Just joo, miten ois vaikka että se juokseminen suoraan putkeen on sille palkitsevampaa kuin se ruoka? Että se ei vielä ole sisäistänyt tiukkoja kääntymisiä ansaesteeltä, kun olen korostanut tähän asti koulutuksessa radan lukemista, irtoamista ja estemotivaatiota? Kismittää niin perkeleesti.


Jaakko oli mukana sosiaalistumassa treeniympäristöön kepon sylissä. Kävi se maassakin, mutta piti noukkia nopsaan takaisin, kun se lähti tervehtimään vuoroaan odottavia koirakkoja turhan suurella innolla. On sääli, ettei Jaakkoa kohtaan olla osoitettu suurempaa kiinnostusta, se on reipas ja aktiivinen porokoira, josta voisi saada hyvän harrastuskaverinkin. Pii sai vuorostaan tyytyä fillarilenkkiin illalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti