torstai 21. lokakuuta 2010

Kaksien treenien ilta


Ensin Rhoon kanssa Kompassille. Koulutusohjaajana oli taas sama sairaslomittaja, joka oli edellisviikolla vastuussa agilitymopsikohtaamisesta toisella kertaa. (Rhoosta löytyi sittemmin komea reikä silmän vierestä - niitä on pirun vaikea huomata mustasta koirasta ennen kuin ne rupeutuvat!) Treeni oli helppo radanpätkä kahdella tapaa, ei mitenkään ihmeellinen. Rhoo lukee rataa kuin avointa kirjaa ja on erittäin estehakuinen, hallinta vaan on vaiheessa. Tämä näkyi näissäkin treeneissä, Rhoo luikahti omin päin parhaaksi katsomalleen esteelle, jos en ollut ajoissa hereillä. Pussi meni hienosti pari ekaa kertaa, vaikka emme ole sitä juuri tehneet. Sitten Rhoo muisti, että pussi saattaa olla pelottava juttu, eikä suostunut sinne enää millään houkuttelulla.


Edellisviikon tappelusta huolimatta Rhoo malttoi mielensä ja käyttäytyi koiriksi mitä parhaimmalla tavalla. Mopsi ei tosin ollut paikalla, joten tärkein testi jäi tekemättä, mutta olen silti varsin tyytyväinen. Kahteen asiaan en sen sijaan ole lainkaan tyytyväinen: koulutusohjaajan villakoirat pääsivät säikyttelemään muita koirakoita, jälleen kahdesti. Ja itse menin päästämään Rhoon yhden ainoan kerran jatkamaan rataa, vaikka se varasti vähän lähdössä. Nytpä se ei sitten pysy enää ollenkaan. Oma vika, tätä korjaillaan vielä pitkä tovi. Silti harmittaa.


Treenit jatkuivat avustaja-puolison jeesimänä omalla vuorolla Vantaalla. Kepo oli Piin hihnan päässä varmistelemassa kontaktille pysähtymistä ja palkkaamassa toivotusta, vaikka mä jatkoin matkaa. Ohjurikeppien puolella hallia oli treenit menossa, joten ne jäivät tällä kertaa treenaamatta. Teimme sitten Rhoon kanssa senkin edestä puomin alastulokontaktia, tällä kertaa jo maksipöydän päältä. Lisäksi Rhoo pääsi tekemään hyppy-pussi-yhdistelmää, joka onnistuikin tällä kertaa paremmin. Lopputunnista se itse asiassa rälläsi pussiin ihan omatoimisestikin. Myös Piin kanssa tehtiin pussia siten, että palkka jäi targetille muutaman metrin päähän. Piillä on ollut taipumusta kääntyä pussissa mua kohti ja tämä tuntui auttavan sitä ymmärtämään, että olisi syytä kulkea suoraan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti