maanantai 17. tammikuuta 2011

Jäähyväiskisat Hyvinkäällä


Eilen käytiin Piin ja kaverini Antin kanssa kisaamassa Piin toistaiseksi viimeiset kisat Hyvinkäällä. Olimme vartin verran myöhässä tarkoitetusta saapumisajasta ja kisojen ohjelma oli vastaavasti parikymmentä minuuttia etuajassa, joten tulin ilmoittautumistiskille hyppärin rataantutustumisen jo alettua. Tiskin väki kehotti menemään suoraan kentälle ja ilmoittautumaan vasta sitten, joten juoksin rataa ympäri pari minuuttia ulkovaatteet päällä yrittäen etsiä radalta edes esteet oikeassa järjestyksessä.


Hyppyradalla Pii teki oivallisella asenteella tarkkaa ja nopeaa työtä, mutta enhän minä muistanut rataa. Tuloksena HYL kun ohjasin ihan omin käsin koiran väärälle radalle. Plussaa tällä radalla oli oivallisesti mennyt pujottelu ja koiran vauhti ja tekemisen ilo.


Ennen agilityrataa sain rauhassa katsoa minien ja medien suoritukset. Lisäksi rataantutustumiset agilityradoille olivat 10 minuuttia kullekin luokalle, joten radan muistaminen ei ollut ongelmallista. Pii ryömi jo tuttuun tapaan puomin ja keinun niin hitaasti, että Antti sanoi laskeneensa pelkästään näiden kahden esteen suorittamisen vieneen noin 15 sekuntia. Unohdin jättäytyä "epäloogisemmalle" vasemmalle puolelle koiraa keinun jälkeen, joten yritin lähettää Piitä sen vasemmalla puolella olleeseen putkeen. Eihän se irronnut. Tuloksena radalta HYL, hylkäävänä virheenä renkaan ohittaminen ja korjaamaan mennessä koira hyppäsi renkaan "välistä" väärään suuntaan. Plussaa tällä radalla jälleen pujottelu ja oivallisesti mennyt 90 asteen käännös heti keppien jälkeen.


Talven ja kevään mittaan saatan ilmoittaa Piin jokuselle hyppyradalle, mikäli silmän tilanne ei ala nopeasti heikkenemään. Agilityratoja meidän on turha yrittää ennen kuin Pii on leikattu ja pääsemme yrittämään kontaktien treenausta kirkkain silmin. 


Tänään tiputettiin Piin silmään ensimmäinen Voltaren-tippa. Tätä lystiä sitten jatkuu ainakin puolitoista vuotta. Juttelin kisoissa kaverin kanssa, jonka nuorelta koiralta leikattiin kaihi molemmista silmistä ja lääkitys jatkui vuoden leikkauksen jälkeen. Joissain tapauksissa tippoja tarvitaan ymmärtääkseni kauemminkin. Tajusin siinä jutellessamme, että oikeastaan toivon Piin oikean silmän menevän huonommaksi ennen seuraavaa kontrollia. Pii täyttää pian viisi. Jos sen molemmat silmät leikataan erikseen, se on jo seniori-ikäinen kun tipparumba päättyy ja dopingkarenssi päättyy. Jos molemmat silmät leikataan samalla kertaa, voimme päästä yrittämään kisakentille paluuta Piin ollessa kuusi, mikä on vielä koira parhaassa iässään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti