torstai 13. tammikuuta 2011

Estelinjan hakua


Eilisessä Clean Runissa oli kerrankin aloittelevalle koiralle sopiva Backyard Dogs-harjoitus, jonka toteutimme tänään AgilityAkatemialla. Yksinkertaisessa harjoituksessa oli kolme aitaa, mutkaputki ja kolme aitaa. Ideana oli, että ohjaaja juoksee samaa U:n muotoista rataa ja koira hakee itsenäisesti aidat, vaikka niiden kulmia suhteessa toisiinsa samoin kuin sijaintia alkuperäiseen linjaan nähden muutettiin.


Yllätyksekseni molemmat koirat suoriutuivat tehtävästä jotakuinkin yhtä hyvin ja sain vahvistettua nopeutta lentävällä lelupalkalla. Rhoolla oli oikein mukava treenivire päällä ja sain olla tarkkana, että ehdin ohjaamaan sitä. Se tarvitsee turhan paljon tukea minulta jatkaakseen seuraavalle esteelle sen sijaan, että jatkaisi itsenäisesti suorittamista jos en toisin pyydä. Irtoamistreeniä saadaan siis vielä jatkossakin, vaikkei se tulekaan ihan niin kädessä kiinni kuin Pii. Lisäksi pitää olla tarkkana, etten käskytä sitä liian ankarasti kääntymään. Jos ei käänny, opetellaan ohjausliike paremmin, mutta koira palkataan silti! Pii teki myös mukavalla sykkeellä ja vauhdilla, "rallirata" teki varmaan senkin motivaatiolle pelkkää hyvää.


Koirat suorittivat linjassa olevat, mutta jyrkkiin kulmiin käännetyt aidat ongelmitta. Korjattavaa alkoi tulla vasta kun yksi aita kummaltakin puolelta siirtyi reilusti pois linjasta - overlappia oli jonkun verran, muttei kovin paljon. U:n ensimmäinen sakara meni hienosti, mutta paluumatkalla linjasta siirtynyt aita jäi hyppäämättä. Piin sain "työnnettyä" käsiavulla ottamaan esteen, vaikka oma juoksu-urani säilyi samanlaisena. Rhoolle tämä ei riittänyt ja jotakuinkin samoja aikoja sen vire tuttuun tapaan löpsähti kuin lehmän häntä, joten lopetimme homman Rhoon osalta putken suorittamiseen yksittäisenä esteenä, että pääsin palkitsemaan sen.


Suurin osa kumpaisenkin aamunappuloista naksuteltiin eilen saatuja tokon kotiläksyjä tehden. Liukas laminaattilattia häiritsee liikkeiden suoritusta aika lailla, joten Rhoon kanssa keskityin istu-seiso-yhdistelmän hiomiseen ja maahan-käskyn alla pysymisen rakentamiseen. Rhoo tarjoaa sitkeästi maahanmenoa seisomisen sijaan, joten jouduin auttamaan sitä vielä koskettamalla rintakehän alta. Takajalat sillä pysyvät kyllä mainiosti paikallaan asennon vaihtuessa, taitava pienpeto! Teimme myös jokusen sivulletulon, jotka Rhoolta sujuvatkin varsin näppärästi. Pii sai tehdä sivulletuloja, luoksetuloja sivulle ja muutaman askeleen seuraamisia. Yritin tehdä myös askeleita oikealle, mutta Pii kieltäytyi yhteistyöstä liukkaalla ja muovimatotettu eteisemme oli sille liian pieni. Ruoka maittoi myös Rhoolle tavallista paremmin, kun sen eteen sai tehdä töitä. Hauskaa, kun itselläkin on taas pitkästä aikaa hyvät fiilikset treenailla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti