lauantai 9. kesäkuuta 2012

Alueellinen valmennus, 3. treeni


Päivittämätön blogi on surullinen ja autio. Päivittäjällä on ollut liian kiire treenata. Päivittäjä yrittää korjata asian, koska on kuitenkin (nipin napin) pystynyt pitämään repussa kulkevaa muistikirjaa ajan tasalla.



Rhoon alueellinen valmennusryhmä kokoontui tänään kolmannen kerran ja viimeisen kerran ennen elokuuta. Tehtiin kahta treeninpätkää, etsittiin rytmiä ja kullekin toimivia ohjauksia. Videota on mahdollisesti saatavilla myöhemmin. Rhoon kohdalla Ville kiinnitti huomiota seuraaviin:



1) Rhoo hyppää korkealle ja vetää takajalat rungon alle, olenko kiinnittänyt huomiota? Olenhan minä, epäilen että se hyppää liioitellen, ettei vaan tulisi rima kynsille. Se on Kamalaa ja Ahdistavaa. Vapulle on jo varattu aikoja homman työstämiseksi.



2) Ne helmasynti-valutusvalssit, jollaisella mokasin meidän hyppyradan ja sertin kolmosiin tuossa keskiviikkona, ovat mun tarvetta varmistella ja toimia koiran lapsenvahtina. Unohda moiset! Rhoo tekee sitä paremmin, mitä enemmän sille antaa vastuuta. Valutusvalssin tilalle 8. aidan laskeutumispuolelle otettiin persjättö tai saksalaisentapainen pienellä vedolla 9. ponnistuspuolella ja toimi sata kertaa paremmin. Jopa päällejuoksu ja tiukan tiukka takaaleikkaus toimi noin 50 kertaa paremmin. 



3) Aina ei tarvitse pyrkiä mahdollisimman tiukkoihin kaarroksiin, jotka hidastavat koiraa. On parempi säilyttää vauhti ja antaa koiran hakea vähän suurempi kaarre. Säästä vastakäännökset sinne, missä niitä oikeasti tarvitaan.



4) Ongelma: U-putkesta hyppy suoraan, välistäveto ja taas eteenpäin. Ratkaisu: tee valssi ENNEN ekaa aitaa, liiku yhtä matkaa koiran kanssa ja piirrä kädellä koiran kulkusuunta, sitten pieni työntö seuraavan aidan taa ja matkaan. Rhoo ei tykkää hypätä mun rintamasuuntaa kohti, eli sen tapainen vahva pysäyttävä/kääntävä vihje leikkaa sen vauhtia ihan turhaan. Rhoo suorittaa parhaiten kun sille antaa vastuun omasta tekemisestään (mistä ponnistaa, minne laskeutuu, vauhdin säätely) - sen pitää vain tietää ajoissa, mitä tehdään ja sitten ohjaajan pitää mennä pois tieltä. Itse luulen, että tämä on yksi avain Rhoon itsevarmuuden kasvattamiseenkin.



Huomenna treenataan sitten omin päin. Ohjelmassa ainakin se saatanan serpentiini, välistävedot, kepeille lähettäminen ja kontaktit. Valutusvalssikohtiin pitää alkaa tekemään oman psyyken kouluttamista: niihin pitää alkaa löytymään parempia vaihtoehtoja, jotka toteutan myös kisoissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti