keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Kalasataman agit ohjatustiTehtiin 14 esteen SM-finaaliratojen valittuja paloja. Teemoiksi treenissä nousivat meidän kohdalla seuraavat:


 


1) Välistävedot. Saan nämä onnistumaan puhtaasti ja varmasti peruuttamalla, mutta hidastan koiraa ihan älyttömästi. Koutsi totesi saman kuin minä eli oma tekniikkani ei riitä sujuviin ”pakkovalssi-välistävetoihin” ja suositteli nopeimpana vaihtoehtona sitä välistäveto vastakädellä-tekniikkaa. Kokeneempi koirani luki sen ihan hyvin, mutta Rhoolle ei mennyt jakeluun ja lisäksi se lipesi toistuvasti tarjolla olevaan putkeen vikan aidan kohdalla. Epäilen, että helpoin ja koiralle selkein tie on opetella peruuttamaan nopeammin.


 


2) Puomin alakontakti. Ihan älyttömän hienot, vaikka suoraan edessä oli ansaputki. Positiivisena ongelmana tuli esiin se että Rhoo ei meinannut luopua onoff-asennosta vapautussanallakaan, eli pitänee lisätä arvoa etupalkalle. Rhoo kesti myös hyvin sen, että irtosin seuraavan esteen taakse kutsumaan sitä jatkamaan rataa. 


 


3) Oman liikkeeni rytmitys. Valsseissa edelleen karkaan alta, mutta työnnöissä sun muissa jään liikaa ihmettelemään että ottihan se sen esteen  ja menihän se koira nyt sieltä. 


 


Tutussa porukassa muuten hiljaisessa ympäristössä Rhoota ei silminnähden huolestuttanut treenata koirakahakasta huolimatta, mutta se oli edelleen selvästi normaalia hitaampi eikä halunnut leikkiä radalla.


 


Juhannukselle suunnittelen välistävetotreeniä ja kontaktien hiomista lisää, ehkä pujottelun kulmia. Pii saa tehdä jälkeä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti