tiistai 26. kesäkuuta 2012

Iltaruokaa keinultaKivikko I-HAHin kenttä 26.6. klo 2030-2130, omatoimitreenit iltaruokapalkalla


 


1. Valssi- ja jaakotustreeni kolmella esteellä. Haravoin laskeutumispuolen joka toiston jälkeen, joten näin selkeästi Rhoon jäljistä, miten tiukkaan se pystyi kääntymään. Toistoja tehtiin n. 5kpl. Lasketumispaikan etäisyys rimasta pysyi aika vakiona, mutta se vaihteli ohjauksen onnistumisen mukaan riman puolivälistä siivekkeen kannatintolpan tienoille. Hyvin ajoitetulla/sijoitetulla valssilla ei ollut itse asiassa suurta eroa vs. jaakotus. Sain itse pienen ahaa-elämyksen siitä, mihin kannattaa sijoittua valssatessa noin tiukasti. Palkkana oli uusi vinkuva fleece-lelu, joka toimi Rhoolle kuin häkä.


 


2. Keinu. Yksi hyppy ennen, kaksi jälkeen, palkkana iltaruuan osanen rasiasta sijoitettuna heti keinun jälkeen tai 1-2 estettä eteenpäin. Rhoo meni pelotta keinulle ja pyrki sitkeästi karkaamaankin sinne. Kun kielsin ja komensin sen palaamaan ja odottamaan lupaa, sen into latistui ja palkan tavoiteltavuus selvästi väheni. Tyhmä minä. Toistoja puolisen tusinaa.


 


3. Kepit. Tehtiin yksi toisto ruokaetupalkalla putkesta vauhtia ottaen ja koira oli vauhdikas kuin räkä. Otettiin tauko ja palattiin kentälle tekemään lelupalkalla hömpöttelyä: putkeen lähetystä --> leikki --> yksi aita --> leikki --> putki+aita --> leikki jne. Lopulta tehtiin lelulla vedättämällä törrrrkeän hienot ja nopeat kepit ja lopetettiin leikkiin ja rauhalliseen iltaruokailuun kentän laidalla. 


 


Eilisen tokan radan vaatimisen ja huonojen fiilisten jälkeen Rhoota ei treenailu kiinnostanut. Se pyrki nuuskimaan maata, painelemaan kentän ovelle jne normaalin iloisen pomppimisen sijaan. Pohdinkin, pitäisikö jättää kisaaminen toistaiseksi ja tehdä superkivoja pikkutreenejä lelupalkalla, vähän toistoja ja paljon taukoja ja yrittää välttää painetta? Toisaalta ajattelen niinkin, että Rhoon olisi opittava kestämään myös sitä, että olen itse jännittynyt tai että tilanne ei ole sen kannalta optimaalinen. Kisapaikat vaihtelevat ja minäkään en ole kone.Pii söi kepeiltä ja keinulta ja teki hyvin. Keinu saisi olla sähäkämpi, mutta otan tässä vaiheessa sen mitä saan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti