torstai 29. maaliskuuta 2012

Ajoitusangsti


Lupasin pojille hengähdystauon tiiviin kisaviikonlopun jälkeen. Niinun treenejä en malttanut jättää välistä, joten mentiin Rhoon kanssa ihmettelemään välistävetoja ja muutakin ajoitusta torstai-iltapäivänä. Tuloksena oli jälleen jo tutuksi tullut "koira osaa, minä en" - erityisesti ne välistävedot olivat jotain ihan kamalaa. Yritin ensin päällejuoksulla, ei tullut mitään ja Niinukin suositteli, että käännypä kokonaan. Rintamasuunnan pitäisi olla kääntynyt jo silloin, kun koira on valmistavan laukan askeleella. Katse ja koiranpuoleinen käsi jatkavat esteelle ohjaamista, kunnes koira on lukinnut esteen. Ennen koiran laskeutumista vaihtuu käsi ja oma rintamasuunta on hetken esteistä poispäin ja vetää koiran välistävetoon. Sitten vaihtuu käsi ja rintamasuunta kääntyy hieman, mutta on jälleen kääntyneenä kun koira on valmistavan laukan askeleella. On muuten ihan helvetin vaikeaa. Rhoo hidastuu ja tulee epävarmaksi aina kun oma ohjaukseni on sinnepäin, joten harjoitteleminenkin on haastavaa. Volistuani asiasta facebookissa ja ajateltuani jo lopettavani koko harrastuksen, sain ehdotukseksi videoinnin (loistava idea!) ja videoiden katsomisen vaikka online treenien lomassa, niin saa palautetta (loistava idea!). Videotallennetta voi opin ja itsekidutuksen hengessä pysäyttää siihen hetkeen, kun koira on ponnistamassa: mikä on oma liike ja sijoittautuminen? Tietääkö koira, mihin ollaan menossa?Tuumasta toimeen ja koska tuoreita videoituja treenejä ei ole, analysoin viime viikonlopun kisaratojen ohjauskuviot atomeihinsa, vaikkeivat välistävetoja olekaan. Ensin Piin voittonollan ohjaukset Hyvinkäältä sunnuntailta ja alla kuvat Rhoon samasta ratasuorituksesta. Pistää nöyräksi huomata, että Pii korjaa mun ohjausvirheitä kuin vanha tekijä ja Rhoo tulee kuuliaisesti mukaan, vaikka rata on pullollaan "oho-eiku"-hetkiä, joissa ohjaan sen päivänselvästi suoraan ja sen laskeuduttua valssaankin eri suuntaan. Anteeksi pojat, yritän koko ajan parantaablushEnsimmäinen valssi olisi ollut suht oikein ajoitettu, jos tarkastellaan vain tuota takaa hypättävää aitaa, jonka takana valssasin. Kun mukaan otetaan tuo ensimmäinen aita, jonka jälkeen koiran olisi pitänyt tietää että tuo toinen hypätään takaa niin kylläpäs alkoi hävettää. Pii-paralla ei ole ollut hypätessään mitään mahdollisuutta aavistaa, ettei rata jatkukaan pussia edeltävälle aidalle:

Rhoo-paralla tilanne oli vielä pahempi:

Sitten toinen valssi, jossa ongelma on tasan sama. Eipä ihmekään, että samalla radalla Rhoo vikkelänä miehenä oli jo kovaa kyytiä matkalla putkeen:

Jos tarkastellaan samaa valssia vain suhteessa tuohon jälkimmäiseen aitaan, ajoitus oli ainakin Piin kanssa ihan kunnossa. Mutta kun se perskeleen aita on osana rataa, eikä yksittäisenä suorituksena! Rhoon radalla tämä kohta jää tuon istuvan tyypin pään taa piiloon.

Itsestäni tuntui ettei Piin kanssa tullut kiire suoran putken jälkeen, mutta kyse taisi olla siitä, että Piille kelpaa vähän myöhästynytkin ohjaus:

Rhoon kanssa sen sijaan tuli aivan helvetinmoinen kiire, sillä putkijarrutus oli sen kohdalla putkikiihdytys (koira on hepun pään takana ponnistamassa):

Armoton myöhästyminen tuosta valssista Rhoon radalla johti tähän epäohjaukseen, jonka nimi voisi olla vaikka ei-päällejuoksu. Se ei nimittäin ole päällejuoksu, vaikka piti. Kuva-arvoituksena myös "tunnista koiran askellaji", Rh ei tainnut olla ihan kartalla että mitä se ämmä haluaa:Ei kommentteja:

Lähetä kommentti