keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Perintöä odotellessa


Yllättävän paljon sitä tarvitsee ääntänsä koiraa kouluttaessaan. Sen nimittäin huomaa silloin kun sitä ei ole. Flunssa on muuttunut Kummelisketsin perintöä odotellessa-yskäksi ja ilmeisesti laryngiitiksi, kun ääntä ei meinaa tulla. Olo on sentään jo melko pirteä!



Mentiin hallille treenailemaan keppikulmia, kontakteja ja putki/pöytä-erottelua. Keppejä oli vain kuusi, että koirat kestäisivät useamman toiston. Mukana oli kaveri, joka suopeasti auttoi palkkaamisessa ja koirien kehumisessa kun itsestäni kuului lähinnä pihinää. Rhoo teki ensin Niinun neuvomaa kepeille lähetystä eri kulmista. Hyvin toimi ja hienosti eteni, Rhoo etsii myös avokulmat varsin kivasti. Nopeutta pujotteluun saisi kyllä tulla lisää, mutta tyydyn toistaiseksi edelle lähettämisen varmistamiseen ja häiriöiden työstämiseen. Rhoon nopeus tuppaa paranemaan itseluottamuksen myötä melkoisesti. Tehtiin noin viisi toistoa puolikaaresta lähettäen ja sitten tauko. 



Pii ei ymmärtänyt laisinkaan kun yritin Niinun kikkaa kepeille lähettämiseen, vaan juoksi iloisesti palkkapurkille kulkematta pujottelun kautta. Muutaman toiston jälkeen se alkoi hakea keppejä hienosti, tosin helpohkotkin avokulmat johtivat ihan puhtaaseen arvailuun oikean sisäänmenon suhteen. Kerran Pii taisi jopa kiertää aloittamaan pujottelun eka keppi oikealla puolellaan... Piin pujotteluun tuli mukavasti vauhtia kaverin hetsatessa sitä purkilla. Nostettuna se kesti myös hyvin toistoja palkatta kun tahkottiin niitä avokulmia (toki vain maks 2 kertaa ilman palkkaa ennen helpotusta). 



Rhoo teki lisäksi pujottelun etsimistä vauhdista putken tai aidan jälkeen, mikä toimi kaikista kokeilluista kulmista mainiosti. 180o avo- tai umpikulmassa autoin sitä vähän, mutta osumisprosentti oli erinomainen. Toistoja tuli yhteensä kymmenkunta kahdessa sessiossa. Lisäksi Rhoo treenaili A:n alakontaktia. Harkitsen jättäväni vihjeen jatkossa yksiosaiseksi ja käyttäväni pelkkää kontaktikäskyä. Ei siis "Aa! Sto!" vaan ohjaus esteelle ja "Sto!" Rhoo hakeutuu pelkällä kontaktikäskyllä ihailtavan reippaasti alakontaktille, tykkään! Omaa liikettäni se ei meinannut kestää häiriönä, samoin liian kova lähestymisnopeus oli sille vaikeaa. Se pysähtyi kyllä, mutta vasta pudottuaan four on the floor. Sitten se hämmentyneenä peruutteli ja nosteli takajalkojaan, poloinen. Varmat kontaktit ovat sille aika nurkan takana. Pitää jatkaa häiriöharjoituksia ja pruuffata sitä vauhdissa pysähtymistä. 



Pöytä/putkierottelu oli Rhoolle liian vaikea. Se ei lähtenyt suullisesta käskystä väärälle esteelle, mutta ei selvästi tunnistanut vihjettä "Pöytä" jos siihen ei liittynyt ohjaajan liikettä. Putkeen se kyllä sujahti. Muutenkin pöydän syvin olemus vaikutti olevan vähän hukassa. 



Piitä lähetettiin putkeen tarkoituksena saada lisää nopeutta. Se on viime kuukausina tavannut luuhailla putkissa jostain syystä. Kaverin hetsaus ja nostaminen toivat suoritukseen kivasti vauhtia. Sovimme, että sunnuntaina yritetään viimeisellä radalla samaa kikkaa kisoissa: purkilla nosto juuri ennen rataa ja sitten palkka heti suorituksen jälkeen. Voi olla, ettei Pii malta pysyä radalla, mutta tuleepa testattua. Kuten kaverini sanoi: "Ei se ihanneaikaan sillä vikalla radalla ehtisi kumminkaan."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti