tiistai 13. maaliskuuta 2012

Analyysia ja uusi rahanlähde PerusS:lle


Rhoon sunnuntaisesta suorituksesta ei jäänyt yhtä hyvä fiilis kuin taannoisesta ykkösluokan tuplanollasta ja syykin selvisi kun katsoin videotallenteen riittävän monta kertaa: aivan tolkutonta himmailua, hidastelua, varmistelua ja myöhästelyä koko rata. Rhoo-parka joutuu nollaradallakin tekemään hurjan monta oho-eiku-linjausta ja etenemä tippuu entisestään. Toisella radalla sillä oli jo lähtökohtaisesti vähemmän vauhtia (näkyy hyvin esim. pujottelussa), mutta olisi tuossa ollut mahdollisuuksia päästä ihan siedettävään etenemään jos ohjaus olisi ollut yhtään järkevää. Vaan eipä ollut. 



Treeneissä selviämme jo varsin vaikeista kuvioista ihan hyvin ja osaan suunnitella toimiviakin ohjauksia. Koiraan luottaminen, lähettäminen ja oma eteneminen ovat itselleni niitä suurimpia haasteita. Juoksenhan minä suorilla ihan siedettävää vauhtia (tosin parantaa voi siinäkin), mutta esteohjauksista liikkeelle lähteminen on hakusessa, samoin luotto siihen, että koira tekee merkkaukseni mukaan. Epäilen vahvasti, että luotto ja liikkeelle lähteminen käyvät jollain tasolla käsi kädessä - jos saisi toista lisättyä, toinenkin paranisi. 



Halusin taannoin eroon siitä, että kutsun Rhoota takaisin jos satun aiheuttamaan kiellon. On paljon parempi antaa koiran mennä sujuvaa hyllyrataa kuin ottaa typerä vitonen ja hidastaa koiraa suotta. Lupasin fabossa kavereille antavani kympin johonkin minulle epämieluisaan tarkoitukseen jokaisesta kieltovirheen korjauksesta (tarjous voimassa toistaiseksi). Puolueille lahjoittaminen on suht yksinkertaista, joten päädyin Perussuomalaisiin. Toistaiseksi olen korjannut nolla (0) kieltovirhettä, eli kyseessä oli tehokas uhkaus.



Tekisikin nyt mieleni nostaa panoksia, mutta on vaikea keksiä riittävän selkeää kriteeriä puoluetuelle. Haluaisin sakottaa itseäni silloin, kun ohjaan varmistellen ja koiraa hidastaen kisoissa rohkeamman ja nopeamman ohjauksen sijaan. Tämä saattaa tietty mennä omatuntopeliksi, sillä sellaista ohjausta en tietty voi käyttää, jota en osaa tai joka ei itselleni tule mieleen rataan tutustuessa. Pitää ihmetellä asiaa ja miettiä, josko keksisin sopivan kriteerin. Omatuntopelillä eilisestä olisi mennyt jo jokunen kymppi puolueelle. Onneksi sääntö ei ollut vielä voimassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti