keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Keskiviikon perinteiset


Minä ja mun posse mentiin treenaamaan AgiAkatemialle koko illaksi. Seurana oli koirien lisäksi useimmiten kuvaajana toimiva kaverini ja boonuksena vielä Rhoon kasvattaja Saara. Tuli Pienpedolle häiriötreeniä samalla - hommat se malttoi tehdä hienosti, mutta startissa odottaminen tai paikalleen jääminen oli vähän haastavaa kun teki mieli kirmata Saaraa halailemaan. 



Rhoo pääsi taas tuuraajaksi Anne Saviojan koulutukseen ennen vakiryhmämme treenejä. Tehtiin kahta rataa, joissa keskityttiin kauko-ohjauksen treenaamiseen ja takaakiertoihin. Ensimmäisen radan keskellä oli kieputus, johon meidän sujuva etenemisemme kilpistyi. Rhoolle sain ohjeeksi näyttää ne esteet, jotka on tarkoitus suorittaa, kun kävelen omalle starttipaikalleni ("Kurkkaat sinne putken suuhun että oisko siellä tällä kertaa se satasen seteli. Joskus voi olla!") Rhoo teki mainiota työtä ja lähti hienosti kauko-ohjaukseen ja itsenäiselle puomisuoritukselle keppejä leieröidessäni kunhan itse vain ohjasin riittävän selkeästi. Pelkkä kädellä huitominen ei kauko-ohjauksessa riitä, pitää olla liikettä ja kroppaa mukana. Anne vielä lopuksi kehaisi Saaralle, että "Teillä on makee porokoira!" Mä siihen vaan että "Mä tiedän!" (Oppisinpa vielä itse, miten sitä käytetään...)



Piips teki ensimmäisen radan alkua omissa treeneissä. Käytiin läpi rytmitystä, joka saikin onnistuessaan Piihin vauhtia. Se tulee niin kiinni kädessä, että liian reipas liikkeelle lähtö saattaa aiheuttaa sen, että se jättää välistä aidan, jonka pidemmälle tai vauhdikkaammin hyppäävä koira ottaisi ihan luonnostaan. Piin ja Rhoon välillä vaihteleminen on itselleni rytmittämisen suhteen melkoinen haaste. Pii lähti ensimmäisellä yrittämällä oikein kivasti edelleni pujottelemaan, mutta sen jälkeen se peijooni huomasi että jättäydyin taakse. Toistot menivät sen jälkeen huonommin ja Pii pysähtyi keppeihin odottamaan minua kannustuksesta huolimatta. Jatketaan targetti/etupalkkatreeniä. 



Molempien koirien kanssa kokeiltiin niisto-persjättöä, joka toimi mainiosti Piillä ja vähän huonommin Rhoolla. Piin kanssa ehdin tekemään liikkeen oikein, mutta Rhoon kanssa ajoitus petti. Toisaalta Rhoolle en ole niistoa muistaakseni spesifisti opettanutkaan, joten se pitää joskus ottaa omatoimitreenissä esille. 



Lisäilen videot jos/kun jaksan ne muokata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti