sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Nousunolla ja häiriötreeniä


Tehtiin molempien koirien kanssa kaksi agirataa TAMSKin kisoissa Lempäälässä. En tykännyt kisajärjestelyistä eivätkä koiratkaan niistä piitanneet: yhden radan halliin oli tungettu kaksi rataa, joilla kisattiin yhtä aikaa. Rata-alueet oli hyvin aidattu läpinäkymättömillä aidoilla, esteet ja pohja ok, eli sillä puolella kaikki oli kunnossa. Ainut vaan, että halliin ei sitten enää oikein mahtunutkaan kilpailijoita - ja startteja oli kummallakin radalla päivän aikana n. 230. Parkkipaikatkaan eivät meinanneet riittää. Vilkkaan ja ahtaan ympäristön lisäksi ainakin Rhoota huolestutti ilmastointi- ja lämmityslaite, joka pamahti äänekkäästi hurisemaan tämän tästä. Pitäisihän noihin totutella kun niitä niin usein on, mutta missään vakihallissamme ei moista ole, joten niitä valitettavasti tulee vastaan lähinnä kisoissa.



Selvästä huolestuneisuudestaan huolimatta Rhoo pystyi tekemään esteitä ja jopa jotakuinkin yhtä matkaa minun kanssani. Ei nyt ehkä ihan siinä järjestyksessä kuin yritin ohjata, mutta ilahduttavan hyvältä se näytti. Tuloksena kaksi hyllyä ja kokemusta. Olen taas hyvällä mielellä Pienpedon suoritusvarmuuden kasvamisesta. Tuo oli sille tosi vaikea ympäristö ja silti se malttoi suorittaa. Harmi vaan, että se ohjaukseen keskittyminen jää ensimmäisenä kun Rhoota jännittää.



Myös Pii pyöritteli päätään ja höristeli korviaan vielä startissa istuessaan ja se oli tavallista hitaampi. A-radalta kuitenkin saaliina (ruma ja hidas) nolla, joka riitti 3. sijaan ja Piin ensimmäiseen LUVAan kakkosista. B-radalla Piitä kiinnosti enemmän tsekkailla esteiden numerotötteröitä kuin mennä putkiin, joten tuloksena kosolti yliaikaa ja yksi kieltovirhe. Kun katselin videota kisojen jälkeen alkoi epäilyttää, että se saattoi mieltää nurinpäin olevat kukkaruukun kokoiset ja näköiset tötteröt targettina käytettäväksi kupiksikin. Toivottavasti ei, koska targettina meillä on aina lätyskä (purkin kansi tai hiirimatto), matala pieni pakasterasia tai sitten metallikuppi. Pitää ostaa pari lasten hiekkaämpäriä ja lisäillä niitä radalle treenatessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti