sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Ajoitusangsti osa 2


Analysointi jatkuu Rhoon hyvällä radalla BATin kisoista 24.3.12. Tämä rata olisi varmaan ollut nopea nolla, jos en olisi ohjannut koiraa putkeen puomin sijaan - ainakaan muita virheitä ei tullut ennen eikä jälkeen tämän mokan. Olin rataan varsin tyytyväinen ja seurakaveritkin kehuivat. Kaarteet valuivat pitkiksi siellä täällä kun katsoin videota jälkeenpäin, mutta silti Rhoon etenemä oli ylimääräisen putkenkin kanssa videolta laskettuna vähän alle 4m/s ja jos putkeen kuluneet noin 3,3 sekuntia lasketaan pois, olisi etenemä ollut 4,14m/s. Varsin hyvä vauhti ohjauksesta huolimatta!Katsotaanpa hidastuksia:Keinulta lähtiessä näyttää hyvältä, olen itse määrätietoisesti matkalla kohti seuraavaa estettä ja kääntyneenä asianmukaiseen suuntaan kun koira on poistumassa edelliseltä esteeltä. Onnistunut valssi. Rhoon keinusuorituksen kesto on n. 1,5 sekuntia, joten oli siinä aikaakin.

Muurin jälkeinen valssi on myöhässä. Rhoo on jo ponnistanut, koska sen kuuppa näkyy muurin takaa, mutta valssi ei ole vielä valmis. Tämä myöhästyminen näkyi laajana kaarteena ennen muuria, koska ohjaukseni näytti liian kauan suoraan kohti ikkunaseinää.

Sitten taas sama homma kuin Hyvinkään radoilla tilanteessa, jossa on kaksi aitaa rinnakkain ja ensimmäinen hypätään edestä ja toinen takaa. Koira on jo menossa ties missä, eikä kuvasta voi mitenkään päätellä että valssaan sen jälkimmäisen hypyn takana. Vaikutus rataan oli se, että Rhoo hyppäsi melkein ratahenkilöiden syliin kuononsa osoittamassa suunnassa.

Ja toinen samanmoinen loppuradalta. Seurauksetkin olivat samat.

Yritän etsiä jostain hyvin onnistuneita suorituksia ihmeteltäväksi. Kovin helppoa se ei ole, olen näköjään myöhässä lähes aina! Videohidastuksista sinänsä olen jo innostunut paljonkin, tunnistinhan jo yhden kohdan, jossa ohjaan johdonmukaisesti päin honkia kerta toisensa jälkeen. Mitä ei tiedosta, sitä ei voi korjata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti