keskiviikko 24. elokuuta 2011

Eteistreenit ohjatusti


Harjoitimme vähän vaihtotaloutta kaverin kanssa: muilutin puolison korjaamaan kaverin läppärit, jos kaveri opettaa minut opettamaan Piin noutamaan. Kaveri tuli sitten hakemaan korjatut koneensa ja samassa katselimme Piin puoliksi sheipattua noutoa sillä silmällä.


Olen työstänyt Piin noutoa yksityiskohtaisten, netistä löytyvien sheippausohjeiden avulla alkaen varmaan noin kolme vuotta sitten (google löytää ohjeet sanoilla Shirley's retrieve). Pääsimme mainiosti etenemään siihen vaiheeseen, missä koira tarttuu kapulaan ja nostaa sitä. Pii viskeli kapulaa, minä yritin napata kiinni ja lisätä pitoon kestoa, ikinä siinä kuitenkaan onnistumatta. Noutokapuloille tuli kuitenkin rakennettua aika vankasti arvoa, joten Pii kyllä tilaisuuden tullen viskaa sellaista. Jatkoimme sitten otteen sheippailua siten, että istuin tuolilla kapula polvien välissä. Pii sai naksunsa siitä, että se veti kapulaa hieman, tarkoituksena edetä siihen, että se kannattelee itse kapulan painoa ja minä aikanaan hivutan itseni seisomaan tuoliltani - luovutusasento kun kuitenkin on edessä.


Lopuksi kokeilimme myös hieman kepin ilmaisua. Ilokseni Pii tarjosi jo päättäväisesti maahan löpsähtämistä kepin äärellä, eli oikeaan suuntaan mennään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti