perjantai 17. joulukuuta 2010

TGIF


Perjantain kunniaksi otimme aamutreenit AgiMestalla kaverin ja hänen lapinkoiransa kanssa. Myöhästyimme vartin verran, koska liikenteenvalvonta oli päättänyt ettei Mannerheimintiellä tarvita liikennevaloja puoli yhdeksän aikaan arkiaamuna.


Teimme simppeliä valssi- ja sylikäännösharjoitusta. U-putken molempien suiden edessä oli kaksi matalaa aitaa ja teimme ensin rallikierrokset hyppy+hyppy+putki+hyppy+hyppy, sitten 2x hyppy ja käännös pois putkelta toisen puolen hypyille. Rhoo hidasti aika kivasti käännökseen, mitä nyt ensimmäisen kerran painoi suoraan putkeen ja toisella kerralla pysähtyi vasta hyvin kovaäänisestä "tässä"-käskystä. Rhoo kääntyy sylikäännöksellä varsin näppärästi, mihin olin tyytyväinen. Harjoittelimme myös koiran viemistä putken väärään päähän valssaten toisen hypyn kohdalla/jälkeen.


Toisena harjoituksena teimme puomia. Kaverille lapinkoirineen neuvoin 2o2o-kontaktien rakentamisen ja treenaamisen. Rhoon kanssa teimme koko puomia niin, että namit olivat maassa alakontaktin jälkeen ja kaveri oli peittämässä palkkaa kädellä, jos takajalat tippuivat kontaktilta. No, kaverin käsi osui kerran Rhoon nenään, eikä puomi sen jälkeen sujunutkaan ollenkaan. Rhoo jäi napittamaan kontaktin yläpuolelle ja houkutteluyrityksistä se hyppäsi puolesta välistä pois koko puomilta. Lopulta kaveri äkkäsi, että ehkä auttaisi jos hän menisi pois. Näinhän se olikin ja Rhoo teki jokusen lähes täydellisen toiston hypäten jopa 1-2 aitaa ennen puomia. Pitää alkaa palkkaamaan runsaammin myös vapautuksesta, koska Rhoon mielestä 2o2o:sta lähteminen alkaa olla tosi huono ajatus - ruokahan on täällä! Pikkukaveri on kyllä tosissaan pehmeä ihmiseltä tulevalle paineelle. Milloinkohan opin muistamaan sen, kun aina uudestaan jaksan olla ihmeissäni asiasta.


Lapinkoirakaveri teki lopuksi jokusen toiston rengasta, mikä menikin ongelmitta. Tämä on oikein mukavaa, sillä edellisellä kerralla se päätti mennä renkaan ali eikä läpi, eikä lapinkoira tietenkään mahdu minikorkuisen renkaan ali, vaan se törmäsi päin. Sittemmin se ei ole suostunut lähestymään rengasta ja törmäys-treenikerran jälkeen jouduimme houkuttelemaan että se uskalsi läpi edes hulavanteesta. Aika parantaa näemmä koirienkin sielujen haavat.


Lisätään tähän vielä videot keskiviikkoisesta uintisuorituksista. Rhoon räpiköinti kuulemma muuttui asialliseksi uimiseksi jatkokierroksilla, video kun on ensimmäisestä yrityksestä. Vapaaehtoisesti se ei kuitenkaan uimaan mennyt, toisin kuin Pii, jonka omaehtoinen veto on nähtävissä Rhoon videon lopulla.


Pii: http://www.flickr.com/photos/7626086@N02/5263805231/


Rhoo: http://www.flickr.com/photos/7626086@N02/5264417302/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti