sunnuntai 5. joulukuuta 2010

Haaveesta toimeen


Kun olin hankkimassa Piitä, haaveilin kouluttavani siitä pelastuskoiran. Sellaisen "oikean", jonka kanssa voisi viranomaisten avuksi etsiä kadonneita. Piin ensimmäiset neljä vuotta kuitenkin vierähtivät ilman autoa, eikä hakua oikein voi treenata jos ei pääse sinne metsään. Meidän lajiksemme valikoitui agility, jota pidin alkuun ihan turhana höpöjuttuna. Sitähän se tavallaan onkin, mutta se on myös valtavan hauskaa ja ihastuin myös siihen, miten paljon Pii siitä nautti ja miten meidän välimme muuttuivat treeni treeniltä paremmiksi - toisin kuin minun ja Piin yhteiset tokoiluyritykset, joista seurasi lähes aina turhautut ja pahantuulinen koirakko.


Pii pysyköön agilityn parissa, koska se sopii meille koirakkona kaikkein parhaiten - tosin jäljestämistä haluaisin vielä sen kanssa kokeilla. Haku voisi olla lajina sen kanssa aika haastava Piin vahvan riistavietin vuoksi. Nyt minulla on kuitenkin myös eloisa ja ihmisystävällinen nuori koira ja se autokin, joten päätin herätellä alkuperäisen haaveeni pelastuskoiraharrastajaksi ryhtymisestä. Laitoin viestiä pelastuskoirayhdistykselle, jossa pari kaveriani treenaa ja kyselin mahdollisuudesta päästä jäseneksi. Koska talviaikaan ei virallisia treenejä juurikaan järjestetä eikä jäseneksi pääsy ole muutenkaan ollenkaan varmaa, tarjouduin myös kavereille maalinaiseksi, häiriöihmiseksi tai muuten vaan avustajaksi. Pääsenpä ainakin tutustumaan touhuun!


Rhoon perustottelevaisuuden kuntoon saaminen on tietenkin edellytys koko hommalle. Tammikuussa minulle tarjoutui mahdollisuus ylimääräisiin tokotreeneihin kaverin ohjaamana, mikä tulee sekä itselleni, että molemmille koirille tarpeeseen. Yhä vieläkin jaksan toivoa, että jollain olisi ehdottaa vielä jotain uutta Piin viretilan hallintaan tokoillessa - tai itse ainakin oletan, että turhauttavissa treeneissämme on ollut kyse viretilan hallinnan vaikeuksista ja siitä, että en osaa asettaa kriteereitä oikein Piin kohdalla. Teinieläin Rhoolla tavoitteena on hakea sitä perustottelevaisuutta ja mikäli siinä samassa saadaan vahvistettua alotokoliikkeitä, niin mikäs sen mukavampaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti