sunnuntai 26. joulukuuta 2010

Pimeetä treeniä


Pakkanen lauhtui sen verran, että pääsimme Taitavien Tassujen hallille treenaamaan. Piha oli koskemattoman näköinen, joten taisimme olla pyhien ensimmäiset ja luultavasti ainoat treenaajat. Halli oli vähän hassun muotoinen mutta tilava ja hiekkapohjainen. Tämä oli ihan kiva, mutta tilassa oli kaksi suurta ongelmaa: ainoa löytämämme valokatkaisija oli mykkä ja hiekkapohja oli hienon hienoa, pölisevää santaa. Treenirepusta löytyi sinne jollain metsäreissulla pakattu taskulamppu, jonka valossa treenasimme.


Piin kanssa tein pujottelun sisäänmenoja kiertämällä systemaattisesti "kellon ympäri". Makkaranpalapalkalla Pii teki, mutta ei keskittynyt kun nostin vaikeustasoa klo 20-16 väliä vaikeammaksi. Se vuoti ja hössötti ja tarjosi terävän kulman vaikeassa sisäänmenossa avokulmaa, toki jättäen ensimmäisen kepin oikealle puolelleen. Pikku hiljaa vaikeuttaen se teki löntystellen kahta ja kolmea väliä, mutta pääosin oikein. Lopputreenistä tajusin kokeilla lappalaistreenikaverin konstia palkata siankorvalla. Leikitin Piitä korvalla ja lähetin sitten pujottelemaan ja palkkasin onnistumiset korvan repimisellä, minkä jälkeen annoin Piin korvasta myös palan. Korvapalkalla Pii työskenteli tarkasti, nopeasti ja lähes hiljaa. Tätä tulen käyttämään jatkossakin Piin pujottelun työstämiseen - riittävän hyvä palkka saa koiraan vauhtia ja korvan meneminen takaisin taskuun keskittymisen lipsuessa on kyllin tehokasta -P:ta viestimään ahne-Piille, mikä meni pieleen.


Rhoo keskittyi keinutreeniin. Asetin keinun alkuosan maksipöydälle ja loppuosan minipöydälle, eikä tämän asetelman suorittaminen ollut Rhoolle mikään juttu. Kolahdus ei tunnu vaivaavan sitä juuri lainkaan, mutta liikkeen tuottaminen arveluttaa sitä. Lopputunnista siirsimme minipöydän kokonaan pois, mikä sai Rhoon hidastelemaan keinun kippaavalla osalla. Myös kontaktiasentoon jääminen tuppasi unohtumaan kun pudotusta tuli enemmän. Seuraavissa treeneissä palaamme varmaankin taaksepäin, että pikkukoiralle tulisi aivan selväksi, että keinun kolahdettua edetään kontaktiasentoon ja että keinun alasvienti on Hyvä ja Kiva asia. Myös Pii kokeili tätä helpotettua keinuasetelmaa, mutta ei se sen hidasteluun vaikuttanut. Kokeilin siankorvapalkkaa myös keinulle, mutta keinuahdistusta ei korva riittänyt voittamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti