lauantai 21. tammikuuta 2012

Vuokkoset-areenan sisäänajokisat ja treenit päälle


Innostuin toisen lappalaisharrastajan yllyttämänä ilmoittautumaan uuden Vuokkoset-areenan ensimmäisiin kisoihin, koska maksi 1-luokka käynnisti päivän ja ehdittiin vielä kisojen jälkeen treeneihinkin. Vilkaistuani ikkunasta ulos ajattelin jo jääväni kotiin tolkuttoman lumipyryn ja järkyttävän huonon ajokelin vuoksi, mutta onneksi lähdettiin.


Halli oli tilava, tilan vuoksi kisapaikaksi suht rauhallinen ja koirien mukavuus oli otettu huomioon mm. järjestämällä ulos- ja sisäänkulku eri ovista. Omat odotukseni eivät olleet järin korkealla ja kokeilin Rhoon viretilan säätelyyn jälleen uutta juttua: paikkamakuussa pitämistä (toki tiheästi palkaten) siten, että se näkee ympärilleen mutta kukaan ei pääse yllättämään sitä sen takaa. Hain koiran boksista noin kymmenen starttia ennen omaa vuoroamme ja syöttelin sille lihapullaa hyvistä valinnoista (kun näin että tekisi mieli lähteä kommentoimaan, mutta malttoi).


Eka rata oli agirata jolla ajanotolla oli hankaluuksia vaikka olin jo istuttanut Rhoon paikoilleen. Rhoo oli hienosti ja napotti kuin tatti paikallaan ja katsoi minua koko ajan. Rata meni sujuvasti Rhoon osalta jos jätetään huomiotta pieni epävarmuus puomi/keinuerottelussa. Itse mokasin yhden jaakotuksen sijoituksen tai ajoituksen ja aiheutin kiellon. Toinen kieltovirhe tuli 90o kulmassa kepeille mennessä, kun ymmärtänyt hidastaa Rhoota enempää kepeille pitkältä suoralta tullessa. Se laskeutui hypyltä liian kauas ja ajautui toiseen väliin. Kahdesta kieltovirheestä huolimatta etenemä oli varsin mainio 3,96m/s. Nollaradalla Rhoo olisi päässyt selvästi yli 4m/s nopeuteen, mikä on ihan loistavaa - ja keinulta ja puomilta saa tiristettyä aikaa pois vielä vaikka kuinka.


B-rata oli hyppäri, jolle lähdettiin kisarutiinia hakemaan, ainoa nollamme kun on hyppynolla. Samanlaisella paikkamakuuvirittelyllä sain jälleen radalle seurakseni koiran, joka teki hyvällä sykkeellä, seurasi ohjausta ja malttoi pysyä startissa, vaikka aivan selän takana aidan toisella puolella (alle puolen metrin päässä) oli sekä koiria että ihmisiä. Rhoo käänsi päätä, mutta tassukaan ei noussut - ja sitten se katsoi minuun. Rata meni sulavasti kepeille asti, joiden jälkeen olisi pitänyt kääntää koira 90o renkaalle. Ohjaussuunnitelma oli noilta osin sieltä ja syvältä eikä Rhoo tainnut nähdä koko rengasta ja kieltovirheen korjaamiseen meni monta sekuntia.


Kisojen jälkeen menin pikapikaa vaihtamaan koiraa ja Piin kanssa lappalaistreeneihin. Olisin ottanut Rhoonkin, mutta se pilkki siihen malliin ettei hommasta olisi tullut mitään. Treenien aiheena olivat ohjauskuviot ja esteinä pelkkiä aitoja: vastakäännös, twist, päällejuoksu, sylkkäri ja backlap tulivat tutummiksi. Backlap on selvästi mennyt Piille jakeluun jossain määrin, koska enää ei tarvittu heitettyä palkkaa tai lelukontaktia, että sen sai etenemään. Sain koutsilta itselleni kovin hyödyllisiä ohjeita jalkatyöskentelyyn ohjauskuvioissa: vastakäännöksessä käydään alhaalla ja ponnistetaan samalla jalalla ylös ja jatketaan matkaa. Samoin twistissä lähetetään takaakiertoon hieman alempana käyden ja ponnistetaan sillä etujalalla taaksepäin siirtyen yhdellä askeleella toisen siivekkeen viereen. Kuivaharjoittelu lienee tarpeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti