sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Cik & cap uudelle kierrokselle


Aloittelin taannoin Trkmanin lyhyen wrap-tyyppisen hypyn kouluttamista (cik &cap), mutta se jäi jostain syystä. Nyt kun Rhoo hyppää vauhdikkaita kahden metrin loikkiaan niin tuli mieleen että ehkä voisi ihan oikeasti kouluttaa sen kootun hyppäämisen. Todennäköisesti kierrosajat paranisivat melkoisesti pelkästään tällä yhdellä ainoalla jutulla - Rhoolla todennäköisesti jopa sekuntikaupalla.


Eilen ja tänään siis sheipattiin esineen kiertämistä: eilen kierrettiin ämpäriä ja tänään kameralaukkua. Molemmat koirat oppivat muutamassa sessiossa tarjoamaan ihan näppärää kiertämistä ja Rhoolla alkoi olla jo vauhtiakin. Kaverin ehdotuksesta vihjeeksi tulee "käkä" (niinkun käänny), enkä aio opettaa oikeaa ja vasenta erikseen. Suuntavihjeistä olisi varmasti hyötyä, mutta olen aivan varma etten kuitenkaan muista niitä radalla tai ainakaan käytä niitä oikein. Viimeisellä sheippaussessiolla päästiin jo lisäämään vihjettä ja Piille jo tekemään ärsykekontrollin alkeita. Rhoo on helpompi saada sheipatessa alkuun ja ymmärtämään, mitä halutaan, mutta vihjeiden kanssa se on aika malttamaton ("Tarkoitit varmaan että MAAHAN!" *pläts*) Piillä on jo sen verran kokemusta, että se hoksaa yhdistää sanallisen vihjeen nopeammin tekemiseen ja malttaa kuunnella, mitä oikeasti sanon.


Seuraavaksi yleistetään erilaisiin esineisiin ja paikkoihin ja pyritään lisäämään vauhtia. Siitä sitten pitäisi pikku hiljaa alkaa tekemään ohjauskuvioita ja yhdistelemään hommaa radalle. Pitänee aika nopsaan ottaa hommaa hallitreenien oheistoiminnaksi, olisi varmaan aika näppärää lämmittelytoimintaakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti