keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Epidemiakorvaustreenit


Seuran ohjatut treenit oli peruttu kennelyskäepidemian vuoksi, joten ajettiin hallille tekemään hyppytekniikkaa. Näitä ei olekaan tullut tehtyä sitten Rhoon nuoruusvuoden, eli surkeasti olen jättänyt retuperälle koko hyppytekniikan. Tehtiin set point-harjoitusta, perussarjaa ja Susan Salon Clean Run-artikkelista apinoimaani kääntymisgridiä. Piillä oli entiseen tapaan hieman ongelmia askelpituuden säätelyssä perussarjassa, mutta Rhoo suoriutui kauniisti. Rhoo pystyi jopa korjaamaan kompressoimalla yhden epäreilun vaikean aloituksen, kun se hiipi turhan lähelle ensimmäistä rimaa ja vapautin sen siitä. Muutenkin se haki kauniisti jokaisen välin keskikohdan ja ponnisti siitä eteenpäin, aivan kuten pitääkin.


http://youtu.be/301PgFdWha4

http://youtu.be/xar6mV52pKk


Set point oli varsin hyvä molemmilla, tosin Rhoo hyppää turhan korkealle rimaan nähden. Perstuntumalla epäilen, että se ei johdu taidon puutteesta vaan siitä, että Pikkukoira vihaa syvästi sitä, että ihan mikä vaan koskettaa sitä yllättäen. Ihan mikä vaan voi olla esimerkiksi rima, ihmisen käsi, hellästi avautuva ovi, whatever. Noin muuten molemmilla koirilla oli asianmukainen ponnistuspaikka, pää alhaalla hypätessä ja jalat ripirinnan ponnistusvaiheessa.


http://youtu.be/GEu3tDrUmtM

http://youtu.be/eHFbUW-Jpu0


Taipumisesta en sitten sanokaan muuta kuin että omistan näköjään kaksi vahvasti oikeajalkaista koiraa. En treenatessa hoksannut, miten hommaa olisi kannattanut helpottaa enkä todellakaan tajunnut, että tuli hinkutettua menemään noinkin paljon. Seuraavaksi Piille otetaan esiin speed bumpit ja toistojen määrä vähenee roimasti. Videoista kannattaa huomioida, että editoin yhteen useamman session ja seuraamista helpottamaan molemmat puolet omiksi pätkikseen. Taipumisessa toivon näkeväni selvää edistystä treenin myötä - ainakin vasemmalle taipumisessa...


http://youtu.be/JLinaPu4fWs

http://youtu.be/r0db5sNe1vg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti