maanantai 16. tammikuuta 2012

Pakkovalssi, puolivalssi, valssi ja kierto


Piti käydä lyhentämässä hiuksia, joten myöhästyin kimppalenkistä. On mulla prioriteetit sekaisin, voi hyvänen aika. Treenattiin sitten senkin edestä: ensin eteisessä cik/cap ulos vientiä odottavan roskiksen ympäri ja sitten vielä hallilla ohjaustreeniä.


Cik/capissa Piinperkele on alkanut ennakoida palkan tulemista minulta. Pitää keksiä sille joku paremmin heitettävä palkka, sisätiloissa kun ei oikein voi lelupalkkaa hyödyntää. Rhoolla alkoi olla vauhtia vaikka muille jakaa, mutta kun yritettiin lisätä vihjettä se palasi taas vahvimpaan defaulttiinsa eli "Tarkoitit varmaan että MAAHAN!" *pläts* Molemmat rekut menivät vähän kierroksille kiertämistreenistä, joten tehtiin toinen sessio rauhallisempia asioita: Piille noutokapulan pitoa ruokahäiriöllä (lihapulla oli liikaa, pysytään nappulassa) ja Poolle istumisen ärsykekontrollin muistuttelua (Is! ei tarkoita samaa kuin Down tai Maa tai Ylös. Maa on Rhoolla ylimääräinen käsky, jonka se on poiminut Piiltä. Toimii ihan hyvin sekin, tosin Rhoon mielestä 90% sanallisista vihjeistä tarkoittaa näpsäkkää maahan läpsähtämistä...) Rhoo teki myös perusasentoa ja siitä paria askelta suuntaan jos toiseenkin. Sujui ihan kivasti.


Hallilla yritin ensin tehdä siivekkeen kiertämistä, mutta Pii tarvitsee enemmän vahvistamista kiertämiselle ennen sen siirtämistä hallille. Nykyisellään se hämmentyi ja alkoi haukkua mua ja yritti käydä mm. pujottelemassa ohimennen. Muu aika tehtiin sitten ohjauskuviotreeniä: pakkovalssit sujuivat jo kivasti molemmilla koirilla molemmin puolin estettä, vaikka vauhtia haettiin putkesta. Ennakoiva valssi oli Rhoolle vaikea, joten heiteltiin sitten palkkaa aidan yli ja saatiin onnistuneita suorituksiakin. Lauantaina aloitettu välistävetotreeni jatkui. Koirille homma oli selvästi mennyt jo jotakuinkin jakeluun, mutta itselläni oli vaikeuksia.


Ajoituksen onnistuminen on kyllä Rhoon kanssa merkittävästi vaikeampaa, ei voi mitään. Ymmärrän Niinun viimeviikkoisen pointin siitä, ettei Rhoon kanssa kannata tehdä mitään mistä ei ole itse 100% varma, mutta mitenkäs mä sitten harjoittelen? Sen ohjaaminen on vaan ihan eri asia kuin Piin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti