maanantai 23. tammikuuta 2012

Ei levätäkään ihan vielä


Piti pitää lepopäivä viikonlopun päälle, mutta en malttanut ja mentiin lenkin jälkeen hallille iltamyöhällä. Treenin teemana oli lavastaa sunnuntain kisaradan virheet ja katsoa, mitä asialle voisi tehdä. No, tutussa ympäristössä Rhoo kääntyi pois ansaputkelta sekä pakkovalssilla että laskeutumispuolella tehdyllä valssilla että ennakoivalla valssilla ja varmaan sadalla muullakin tavalla. Se ottaa kierroksia kun jänskättää ja silloin se on putkihakuinen, mikä on hyvä ja huono asia. Eiköhän se ohjautuvuus sieltä tule kokemuksen, aikuistumisen ja meidän molempien taitojen karttumisen myötä. Rhoon kanssa kisatilanne ei vaan ole sama kuin sama kuvio tutussa hallissa. Pii teki saman kuvion ja kääntyi tapansa mukaan kuuliaisesti.


Toisena teemana oli pujottelu, Rhoolla kohti ansaputkea ja Piillä sama ja varasuunnitelmana "liian hyvän" suorituksen lisäksi oli treenata häiriönsietoa siten, että saan otettua lateraalista etäisyyttä pujottelevasta koirasta tai lähetettyä sen edelle pujottelemaan. No, tutussa ympäristössä putki ei tässäkään tilanteessa vetänyt Rhoota. R pujotteli kuuliaisesti loppuun asti ja meni putkeen vasta luvan kanssa. Sen sijaan tuli ilmi, että kovemmassa vauhdissa sen keppien alun hakeminen on vähän päässyt unohtumaan. Tehtiin tätä jokunen kerta ja hidastussuhina ja lähettäminen näkyi toimivan paremmin kuin se, että menen kepeille "auttamaan" oikean välin löytämisessä. Täydessä vauhdissa ilman hidastusta Rhoo heittää aivot narikkaan ja samoin jos menen sen tielle hosumaan. Pitää tehdä sille keppitreeniä ja tukea sitä itsenäisyyttä.


Piillekään putkea kohti pujottelu ei tuottanut ongelmia. Aloitusvälin kanssa pääsin naksuttelemaan oikeasta suorituksesta ja korjaamaan sitä ihmeellistä väärän puolen hakemista, mikä viime torstaina tuli esiin. Piin pujottelu hajosi jos se hoksasi että en itse liikkunut mukana, eli tätä pitää tehdä lisää. Samoin lateraalista etäisyyttä se ei kestänyt jos se sattui huomaamaan etten olekaan vieressä. Ymmärrys tehtävästä on siis niiltä osin puutteellinen: ei "pujottele kun kiritän vieressä" vaan "aloita pujottelu ohjauksen mukaan ja jatka loppuun asti vaikka mitä tapahtuisi".


Rhoo tarjoili hallissa liehuessaan sieviä 2o2o-asentoja kontakteilla. Keppien lisäksi näiden pruuffaaminen vauhdin ja ohjaajan etäisyyden suhteen olisi top priority estepuolella. Vähän ressaa kun luulee saaneensa jotain hyvälle mallille ja jättää hetkeksi vähemmälle huomiolle, niin sieltähän se sitten alkaa rispaantua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti