lauantai 26. toukokuuta 2012

Selkärangaton agikisoissa


Ollaan me välissä treenattu kovastikin, mutta aika ei ole tahtonut riittää blogin päivittämiseen reaaliajassa. Palaan asiaan jos ja jahka kerkeän, ensin kuitenkin raporttia lauantain kisoista. Karkasin seuran hallittavuustestistä ajelemaan LEVEKin kisoihin Lempäälän Best-In areenalle. Matkalla ehti jo kaduttaa, mutta paikan päällä mieli koheni: kesäpäivä oli mahdollistanut sen, että koirat oli jätetty pääsääntöisesti autoihin, joten hallissa oli tällä kertaa kylliksi tilaa. Kolme agirataa olivat kaikki eri tuomareiden käsialaa (C Tienhaara, B Viitaniemi ja A Würtrich) ja oli aika hauskaa päästä kokeilemaan erityyppisiä ratoja peräjälkeen. Mitään tulosjuhlaa kisa ei meidän osaltamme ollut, mutta nollia ei menty hakemaankaan, vaan hyvää yhteistyötä ja hauskanpitoa. Tiesin jo lähtiessä että Piin kontaktiestesuoritukset ovat epävarmat, joten päätin jo etukäteen olla piittaamatta kontaktivirheistä tai hitaudesta keinulla. Jos koira ei osaa (kun ei ole opetettu) niin eipä sitä voi vaatia. Tavoitteena oli ehtiä ihanneaikaan edes kerran, mutta jäimme vähän siitäkin tavoitteesta. A-rata oli kuitenkin tähän astisista kolmosen radoistamme sujuvin ja kisoista jäi kaikkinensa oikein kiva fiilis. Varastan tähän slk Pörrin blogista bongaamani kisojen plussat ja miinukset-merkintätavan.Plussaa:

Oma radanlukutaitoni on kehittynyt, pystyin miettimään lähes joka kohtaan toimivan ohjauksen.

Pysyin omassa ohjaussuunnitelmassani, vaikka katselin muiden suorituksia ja näin vaihtoehtoisia tapoja tehdä.

Kahta selvää virhettä lukuunottamatta toteutin ohjauksen kuten olin sen suunnitellutkin.

Pii teki hommia koko ajan ja jaksoi tsempata kolme rataa peräkkäin.

Pii ei reagoinut ikävästi muihin koiriin kertaakaan koko aikana, kerjäsi vain makkaraa taskusta. 

Pujottelu oli hyvä kaikilla radoilla! Etupalkkaustreeni on tehnyt tulosta.Miinusta:

Etenemät, paras etenemä oli viimeisen radan 3,33m/s.

Viimeisellä radalla aiheutin puomilta vitosen lähtemällä ottamaan lateraalista etäisyyttä liian aikaisin ja vetämällä koiran mukaani - olisi pitänyt jatkaa suoraan, kunnes koira on tehnyt koko puomin.

C-radan sarjaesteellä ja B-radan aloituksella en miettinyt kyllin selkeää strategiaa ohjaukselleni --> C:llä kielto ja B:llä hyl.Kontaktitreeni jatkukoon. Keinulta saisi pari sekuntia pois helposti nykyisestä jäykin jaloin hiipimisestä. Piin vauhti lisääntyy todennäköisesti myös kuntokuurilla, eli kesäiltojen ohjelmistoon otetaan mukaan pyörälenkit. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti